A lehallgatási botrány miatt szervezett tüntetést hétfő estére a Momentum.

Nagy tömeg gyűlt össze a Fidesz székházánál, a kormány lemondását követelték

A kormány azonnali lemondását követelték

Donáth Anna, a szervező Momentum Mozgalom EP-képviselője azt mondta: egy kémszoftverrel figyelt meg embereket a kormány, mert rendszerkritikus kérdéseket tettek fel, rendszerkritikusan gondolkodnak. Hozzátette: a kormánynak azonnal le kell mondania.

Arató Gergely (DK) kiemelte: nem felel meg az európai értékeknek az az ország, amely megfigyeli az állampolgárait, a tét az, hogy "Orbán vagy Európa".

Tetlák Örs (LMP) kifogásolta, hogy a kormány nem kérdezi meg az állampolgárokat olyan fajsúlyos kérdésekről, mint a külföldi hitelek vagy a Paks-II beruházás. Hozzáfűzte: meg kell találni a megfigyelési ügy felelőseit, és ennek a kormánynak mennie kell.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint a nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülése nyilvánvalóvá tette, hogy a kormánypártok elismerték bűnösségüket a lehallgatási ügyben, hiszen nem jelentek meg a képviselőik.

Bárándy Gergely (MSZP) közölte, nem meglepő a megfigyelési ügy, ez egy felháborító állomása annak, amit 2010 óta a kormány művel: egyre közelebb tolja az országot a keleti típusú rendszerekhez.

Dorosz Dávid (Párbeszéd) szerint ennek 2022-ben "ára lesz".

Pálinkás József (Új Világ Néppárt) úgy fogalmazott: a kormány megpróbálja mindenáron megtartani a hatalmát és "senki nincs biztonságban".

Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom) azt mondta: Izraelben is megbukott a kormány és Magyarországon is ennek kell történnie.

Gyenes Szilárd – aki sajtóinformációk szerint még a Zöld Híd Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként szerepelt a megfigyeltek között, az úgynevezett Pegasus-listán – arról beszélt, hogy a félelem és kapzsiság uralkodik Magyarországon.

A menet a Terror Házától indult, a résztvevők az Andrássy úton, a szervizúton vonultak, rendőri felvezetéssel. A menet elején egy nagy molinót vittek, amelyre a rendszerváltáskor használt plakát mintájára oroszul azt írták, "2022: Tovarisi konyec" és amelyen a felirat mellett egy orosz katona látszott hátulról.

A menetben a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik és a Magyar Liberális Párt zászlóját is lehetett látni.

A demonstráció negyed hétkor vonulással kezdődött az Andrássy úton. A tüntetők között ott van Márki-Zay Péter, Bródy János, Pálinkás József, Hadházy Ákos és Szél Bernadett is.

A Telex élő közvetítése szerint a tömeg este hét előtt nem sokkal már a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt skandálta, hogy 

„ÁVH, ÁVH”, és „Diktátor, diktátor”

Forrás: telex.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Tényleg sokan vannak ez a második buzifelvonulás.Csak egy a baj a nagy többség nem buznyák!Az a 9 millió magyar aki normálisan gondolkodik az semmi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
@balos: 08:47-re Nem céloztam én semmire Buksi! Egy strandon ezer fő tömegnek számít, de egy tüntetésen ez kicsit soványka...
Gyurka80
@zsupumi: "Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint pedig bizonyítottnak kell lennie az ügy tényállásának, enélkül csak politikai csetepatéról van szó. Bánáti egyébként korábban azt állította, hogy őt is lehallgatták – akkor fel is volt háborodva –, most viszont kijelentette, hogy a nemzetbiztonsági kockázat tág fogalom, amibe, ha valaki beletartozik, annak a lehallgatására törvényesen adható engedély."
ómió
@zsupumi: Eszerint a tiédben "Böszmekamera" van, hogy nekünk is ilyet ajánlasz? Tartsd meg a "tradíciódat", ne másnak ajánlgasd! A valóság, az, tudod, olyan, hogy a "minden rendben" meg a ti full hazugságaitok között rengeteg "árnyalat" létezik még! A gazdid "iránymutatása" nélkül is!
balos
@adrenalink: Tudod az ember is 1 petéből lesz!A tömeg sem máról holnapra "készül"!Bár már rég ki kellett volna takarítani az "istállót" a nemzethy szaroktól!
adrenalink
@balos: jul 28 14:36-ra De, hogy az impotens ellenzék 11 év óta még mindig csak az 1 petét dédelgeti, azért az elgondolkodtató...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.