A hat ellenzéki miniszterelnök-jelöltet három jól elkülönülő ismertségi zónába lehet sorolni – ez derült ki a Závecz Research legfrissebb  közvélemény-kutatásából. 

Kiderült, ki a legismertebb ellenzéki miniszterelnök-jelölt
Fotó: Facebook/Miniszterelnöki előválasztás

A hvg.hu írta meg, hogy a kutatás szerint Karácsony Gergely regnáló főpolgármester a legismertebb közülük (ismertsége 96%), ugyanakkor Dobrev Klárának (92%) és Jakab Péternek (90%) is jelentős az ismertsége. A második csoportba Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter tartozik, akik kétharmados vagy azt valamivel meghaladó ismertséggel rendelkeznek az ellenzéki szavazók és az úgynevezett aktív bizonytalanok körében. Végül a legkevésbé ismert jelölt Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke a maga 45 százalékos ismertségével.

A kutatás során a politikusokat ismerők körében feltettek 11 imázskérdést, és azokra adott értékelésekből készítettek egy összesített imázsmutatót, hogy kiderüljön, milyen az egyes miniszterelnök-jelöltekről kialakult általános vélemény.

Minél magasabb pontszámot ér el ezen az összmutatón a jelölt, annál inkább rájellemző a tulajdonságok mindegyike vagy a többsége. Ezen a listán Jakab Péter pozíciója a legstabilabb. A lista második helyén Jakabtól 2 indexpontra lemaradva Dobrev Klára található, akit Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely követ. Érdemes felhívni a figyelmet Márki-Zayra, akinek támogatottsága nem kiemelkedő, ugyanakkor az imázsprofilja ennél jóval kedvezőbb.

A Závecz Research kutatás 2021. június 21-e és június 30-a között készült az adatfelvétel egy 1200 fős mintán.

Forrás: hvg.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A jelenlegi ellenzék teljes mértékben elbukott...!
Még mindig igaz, hogy ellenzékváltásra van szükség...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Aki Én: Dehogy akarok ezzel bárkit is megbántani. Sőt, mentségként hozom fel, hiszen erről nem tehettek. És még mindig nem vagyok feszült.:-)
Azért azt a két hetet tartalmasabban is eltölthetnéd, megleszünk nélküled.:-)
ómió
@Aki Én: Még mindig nem szóltál az ápolóidnak, bolsiék zakkantja, hogy a szedálásodat kéred? Várod a lenini csodát?
Aki Én
@ómió: Megriadtál, balfasz bolsi? Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd! Milyen emberek vesznek körül, hogy nem segítenek?
Aki Én
@Málna: Nekem az egész nyaram tartalmas.
ómió
@Aki Én: Most meg már az önnön tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája is kínozza bolsi tetvességedet? Meg még a dililemezed is fenn forog, bolsiék zakkantja!? Nem túl sok ez az "efftársi jóból"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.