A Terror Házától a Lendvay utcai Fidesz-székházig vonulnak az ellenzéki pártok képviselői.

A Hírklikk cikke szerint hétpárti lesz a hétfői ellenzéki tüntetés, amelyet az egy hete kirobbant lehallgatási botrány miatt hirdetett meg a Momentum eredetileg. 

Hétpárti ellenzéki tüntetés lesz ma a fővárosban – a lehallgatási botrány miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Tompos Márton, a párt szóvivője a lapnak megerősítette, nem nyugodnak bele a nemzetbiztonsági bizottsági ülés Fidesz általi bojkottjába, a tüntetésen többek között az ellen is tiltakozni fognak, hogy a Fidesz egyre inkább az államszocialista korszak berendezkedését hozza vissza, ami anakronisztikus 2021-ben. Az újságírók, ellenzékiek lhallgatása a pártállami időket idézi szerinte.

A demonstráció 18 órától indul a Terror Hza Múzeum elől, a cél a Lendvay utcai Fidesz-székház, ahol az ellenzéki pártok (Momentum, Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik, Párbeszéd, LMP, Új Világ Néppárt) képviselői fognak felszólalni.

Tompos Márton a lap azon kérdésére, hogy miként vélekedik a pénteken megjelent kormányhatározatról – amely "Brüsszelt" vádolja a gyermekvédelmi törvény elleni támadásokkal, így a helyreállítási alap visszatartásával –, válaszul elmondta, ez is meg fog jelenni a beszédekben. A Momentum álláspontja szerint az elmúlt időszak álbotrányai – mint a Cseh Katalin EP-képviselő ellen indult lejáratási kísérlet, a népszavazási kezdeményezés – mind az utóbbi évtized legsúlyosabb hazai politikai botrányának elterelésére szolgál csak.

Tompos arra is kitért, a hétfői tüntetés célja fenntartani a közvélemény érdeklődését a lehallgatási botrány kapcsán. Az ellenzék ismételten össze fogja hívni a nemzetbiztonsági bizottság ülését a napokban, bár a fideszes képviselők előre bejelentették, hogy bojkottálják az ülést, pedig Pintér Sándor bel-, és Szijjártó Péter külügyminiszter is bejelentette már, hogy zárt ajtók mögött hajlandóak válaszolni a kérdésekre. Ha a kormánypárti képviselők tényleg nem mennek el a bizottsági ülésre, az Tompos Márton momentumos pártszóvivő szerint a lehallgatások nyílt elismerése lesz. A szóvivő abban is biztos, hogy újabb információk fognak még napvilágra kerülni az ügyről.

Azon kérdésre, hogy a lehallgatások érinthették-e a Momentumot, a szóvivő azt felelte, hogy legjobb tudomása szerint nem, de lehet, hogy a demonstráció idejére változni fog az ismeretük az ügyről.

A hétfő esti tüntetésen a Momentumot Donáth Anna, a DK-t Arató Gergely, az MSZP-t Bárándy Gergely, az LMP-t Tetlák Örs, a Jobbikot Stummer János, a Párbeszédet Dorosz Dávid képviseli. Az Új Világ Néppárt felszólalójának neve még nem volt ismert a cikk készültekor.

Forrás: hirklikk.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@rokker33Nem hiszem. hogy a választók 49%, a választásra jogosultak 27 %-a egy tisztességtelen választási törvény nélkül a teljes hatalmat jelentené! De kis hazánkban minden lehetséges, és annak az ellenkezője is, a csillagfok konstellációja, és O.V. akarata szerint.
verőce21
Nem tudom, mi a szokás ilyenkor ügynököknél?

Videon viháncolt nerKatalin, ellenben nagyon komoly és fegyelmezett volt Berg.
Lebukott a mennyasszonya, aki egyben egy Magyarország elleni ügynök, akárcsak Ő.
verőce21
Nem volt óriási.
Még a közlekedési lámpát sem kellett kikapcsolni olyan mérhetetlen "nagy" volt a tömeg...

Tényleg azt hiszi a Lipshitt, hogy ezzel választást fognak nyerni?
Hogy Gipsz Jakab melóst falun érdekli, hogy állítólag lehallgattak ellenzéki újságírókat?
csak úgy....
@verőce21: te a veled született butaságodtól sosem fogsz szabadulni , neked csak orbán lehet a cézár mint a többi töketlen krumplisnak...
verőce21
Ezért nem hisz ezeknek már senki. 10 éve diktatúráznak, meg "el fogok menni, ha megint azóbán...", aztán mégis itt vannak, felveszik a csokot, zsebre vágják a rezsicsökit meg az adókedvezményeket és teli hassal diktatúráznak meg mélyszegénységeznek tovább.

Aztán elmondják a mantrát, Orbán lop, lehallgat. Ezt még az egy bitesek is megjegyzik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.