Betekintést nyújtanak a Magyar Királyság évszázados működésébe. A magyar állam 5,6 millió euróért (ca. 2 milliárd forint) megvásárolta a Batthyány család levéltári okleveleit, 520 dokumentumot - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn Budapesten az MTI-vel.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: csak úgy....
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Van egy 800 oldalas könyv Urbán Aladár írta, a címe: Batthyány Lajos miniszterelnöksége. Batthyány az egyik legrégibb és leggazdagabb arisztokrata család sarja. És az első magyar miniszterelnök. De úgy látszik a jelenlegi helyzetben prioritást élveznek az eredeti dokumentumok, mintha másra nem kellene a pénz. Nem elfogyott az a regiment, hanem kicsi volt. A magyar paraszt ugyanis nem tudott akkorát álmodni, mint az ő Kossut apája. Kossuth Lajosnak volt egy regimentje, ami elfogyott. Ez már önmagában is elgondolkodtató, hogy ugyanis miért fogyott el. Hazamentek a legények? Nem elfogyott az a regiment, hanem kicsi volt. Vékonyka. A magyar paraszt valószínűleg nem pontosan értette, kinek is kell nekimenni, és miért éppen annak, mert neki leginkább csak a saját urával volt baja, dehát nem azt mondták, hogy neki őellene kell hadba mennie, akkor meg minek. Mindenesetre elfogyott. Ezt üzente Kossuth Lajos. Kossuth, Batthyány meg a többiek vagy nem ismerték a Kossuth-nótát (nem valószínű), vagy nem figyeltek eléggé a harmadik sorra: ha még egyszer azt üzeni, pedig eléggé figyelemfelkeltő a h hangról induló bővített szekund. Meg az utána elcsöndesedő hanglejtés a középtartományban, miszerint akkor (és csakis akkor) mindnyájunknak el kell menni Ha még egyszer azt üzeni. Ebben az előrevetett alárendelt mondatrészben benne van az egész 48-49-es „forradalom és szabadságharc”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.