Hamarosan szinte az egész országot elmossa az eső, jég és durva szelek érkeznek – írja a blikk.hu.

Reméljük, kiélvezte az eddigi nyarat – Most jön a hidegzuhany
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Az idei nyár rekordernek számított, hiszen 1901 óta, azaz 120 éve nem volt olyan forró a nyár, mint az idei. Most viszont úgy tűnik, az augusztus enyhülést hoznéhány zápor, zivatar formájában. 

Szerdán kezdetben északon többfelé, az Alföldön elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd délután északon, északkeleten, valamint helyenként északnyugaton lehetnek átmenetileg futó záporok, néhol esetleg zivatarok. A napsütést sokfelé zavarhatják gomoly-, illetve vastagabb fátyolfelhők is. Többfelé megélénkül a nyugatias szél. Hajnalban 14-20, délután 25-34 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délkeleten lesz a legmelegebb – írja a blikk.hu.

A hajnali, reggeli órákban még erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, amelyből záporok, zivatarok kialakulása valószínű. Később is gyakran változó lesz a felhőzet, de a déli óráktól csekély a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati szél megélénkül Budapesten.

Ezután csütörtökön több helyen záporok, zivatarok kialakulása várható egy hidegfront miatt. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső is kísérheti. Élénk, néhol erős lehet a légmozgás. Napközben 21-32 fok között alakulhatnak maximumok, északnyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb az idő.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb csak északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 24-29 fokra van kilátás.

A hétvégén sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Melegszik az idő, vasárnap már sokfelé mérhetünk 30-37 fok közötti maximumokat.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.