Egy személygépkocsi kerékpárossal ütközött.

A helyszínen belehalt sérüléseibe az autóval ütköző bringás Sárváron

Fotó: pixabay.com

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. augusztus 4-én, 10 óra 48 perc körüli időben Sárváron, az Ikervári út 42. szám előtt egy személygépkocsi kerékpárossal ütközött – írják a rendőrség honlapján.

A balesetben a kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlik, a közlekedőket a rendőrök Bögöt belterületén át Csénye irányába terelik.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: se autód se jogsid se bringád se eszed ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: se autód se jogsid se bringád se eszed ...
simmering73
@Shikari: Mondjad @csak úgy...: -nak, hogy lenne eszed, mikor a nyolc elemit se jártad ki.
csak úgy....
@simmering73: nehéz vót néki a kisegítö is ? szegény tibi..
Emmersson71
@Shikari: Tipikus beszólás. Semmi konkrétumot nem tudsz az esetről, de máris tolod a bringás vs autós szar dumádat.
Hogy a megállapításod nyilvánvalóan téves, hiszen az autós-bringás halmaznak erős metszete van, az nyilvánvaló. Persze az is igaz, hogy mindkét táborban vannak szabálytalankodók - KRESZ ismerete mellett vagy nélkül.
A hír tényt közöl röviden, a helyzet elemzésére nem ad elegendő információt.
Kapanyél
Egy ember halála mindenképp tragédia, legalábbis a családjának. Aki autóba ül, tudomásul kell vennie a szabályokon kívül, hogy rajta kívül vannak még az úton és ennek megfelelően kellene irányítani a világ egyik legveszélyesebb eszközét, az autót, a kerékpárosoknak pedig tudomásul kellene venni, hogy a biciklivel együtt nem vették meg az örökéletet!
Emmersson71
@Kapanyél: Az autósnak is tudomásul kell vennie, hogy a nagyobb gép nagyobb felelősség!
Kapanyél
@Emmersson71: Elolvastad mit írtam, Vagy csak a hsz. végét?
Emmersson71
@Shikari: Feleslegesen!
Ezt a bringás vs autós fórumon kell leírnod! Itt nem tudjuk, ki volt a hibás, csak az áldozatról tudjuk, hogy kerékpáros.

Ha feltételezném ennél a balesetnél, hogy az autós szegett szabályt, akkor én is ír(hat)nék gépjárművezetőket kritizáló dolgokat. Nem teszem.
Emmersson71
@Kapanyél: Elolvastam, és nem tetszik!
Míg az autósnak adsz egy olyan iránymutatást, miszerint "tessék odafigyelni, szabályokat betartani és másokra is ügyelni", addig a bringást helyből hibáztatod csak azért, mert kisebb, védtelenebb és esélytelenebb..tulajdonképpen "miért ment oda?".
Már-már áldozathibáztatás!

Évtizedek óta kerékpározom. Alapvetően balesetmentesen, bár volt néhány meleg helyzet..ezekből tanultam. Pl a Bécsi úton akkor sem megyek az úttesten, ha a rendőr ezért baszogat. (Megtörtént - közöltem vele, hogy sodort már árokba menetszéllel 80+ sebességű kamion. Nem megyek az útra!)
Húztam úgy féket, hogy azt hittem, szakad a bowden. Mert - és ez mindennapos! - párhuzamos közlekedésnél úgy "kaptam meg" az elsőbbséget a jobbra kanyarodó autóstól, hogy 40-ről fékezett bólintva, majd vigyorogva intett. Rúgtam le a tükrét. Sok éve volt... (ma már nem merném, de ott és akkor elszakadta cérna)

És legtöbbször fejhallgatóval gurulok. Nem agybadugóssal, hanem fejessel, amibe behallatszik a forgalom! De figyelek, nem száguldozom..együtt élek a forgalommal. Én a bringások ellenjavallatával szemben "kiflizek", vagyis a foghíjakba behúzódva elengedek néhány autót. Megállok a zebránál, igaz, ilyenkor többnyire 1-2 autó még elgurul mellettem...

Tehát pontosan tudom, hogy én vagyok a gyengébb és "nem vettem örök életet" a drótszamárral! De az autós sem! Olvastam én olyat, hogy szabályosan közlekedő kerékpárost későn vette észre a telefonáló sofőr..félrerántotta a kormányt, oda az egész család.

Ezért felesleges a két tábor közti feszkót gerjeszteni! Van az helyből :(
Emmersson71
@Shikari: Bazmeg...Orbán ócska politikus.
Ez is megcáfolhatatlan TÉNY, épp csak nem ide tartozik!

(...de, simán kötöm..mert Orbán vezet autót :P )
Emmersson71
@Shikari: Nem írtam, hogy bárkit hibáztattál!
csak úgy....
@Shikari: te tibim,mi volna ha a magyarok fölkérnének,hogy orbán helyett te vezesd az országot? te sem tudnád rosszabbúl csinálni,- tudsz valami idegen nyelvet,-persze te egy nyelvi zseni..., végzettséged?
Kapanyél
@Emmersson71: Ne tetszen! Ez a véleményem és kész! Azért néhány dolgot tegyünk tisztába! Ha egy ember jogosítványt akar szerezni, a lepengetett félmillión kívül, elsősegély, KRESZ és műszaki vizsga, a teherautókról, buszokról, ne beszéljünk, mert ott igen sok egyéb is elvárás még! Nekem szakmásított C-m van, mondjuk személyautót vezetek már csak jó 35 éve baleset, koccanás, gázolás nélkül! És mi a követelmény a kerékpárossal szemben? Végy egy biciklit! Az autós társadalomból kisarcolt díjakból fenntartott utakat használjátok, mindenféle "képzettség és követelmény" nélkül, hisz függetlenül a KRESZ-ben meghatározott kerékpárokra vonatkozó előírásoknak - lámpa, fék, macskaszem stb -legalábbis felénk, nem sok bicaj felel meg és nem sok kerékpáros, tisztelet a kivételnek van tisztában a rájuk vonatkozó szabályokkal! Megjegyzem, nem kevés autós is bunkó, függetlenül attól, hogy ők legalább (jó esetben) tanulták a közlekedés szabályait. Az utakon kollektív felelősség van és kész! Ha pedig az én tükröm rúgtad volna le -mondjuk én nem adnék rá okot- feltételezhetően börtönviselt lennék, te meg tolószékhez kötött!
Emmersson71
@Kapanyél: Hosszú vita lenne ez..nincsen értelme belemenni :)
Igen, lehet, hogy én járnék rosszul, ha veled akaszkodnék össze. De lehet, hogy nem ;) Tudod, mindenkinek megvan a párja... Csak a hülye ugrik neki a nála biztosan esélyesebbnek. Én is felmértem a helyzetet :)

Hogy az utakat ki tartja fenn, az nem ilyen egyszerű. Mint írtam, a bringás sokszor autós is. Szóval, én azért fizetem azt az utat, amit autósként és bringásként is használok! De még az is adózik és tesz bele a közösbe, aki gyalog jár egész életében.
És az utak java a városokban, pláne a Fővárosban azért szűk és/vagy egyirányú, hogy az autókkal parkolni lehessen. Nem a kerékpárosok miatt mehetsz egyik úton kelet felé, a másikon nyugatra! Azért, mert két oldalt parkolnak az autók. Én sokkal szívesebben mennék a nagy forgalmú körút helyett eggyel odébb lévő párhuzamos utcában, de nem lehet, mert ott állnak a kocsik!

Egy kerékpárosnak a forgalomban közlekedéshez szerintem is kéne KRESZ és elsősegély vizsga. De ezt már régesrég be kellett volna építeni az iskolai anyagba! Úgy kéne kijönni nyolcadikból, hogy alapismerettel rendelkezik minden srác. Én a rendszám-féle jelzést is pártolom a bringákra.

"...a KRESZ-ben meghatározott kerékpárokra vonatkozó előírásoknak - lámpa, fék, macskaszem stb -legalábbis felénk, nem sok bicaj felel meg és nem sok kerékpáros, tisztelet a kivételnek van tisztában a rájuk vonatkozó szabályokkal!"

Ez picit olyan, mint a "nincs nekem bajom a cigányokkal, ismerek én normálisat is!".
- Tisztelet a kivételnek?! Mintha autósok közt nem találni szabálytalan géppel közlekedőt! Mintha a mai egyórás utamon nem tudtam volna legalább húsz barmot feljegyezni, amelyik nem jelzett körforgalomból kihajtásnál vagy sávváltásnál, akinek épp az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy mégsem erre, hanem arra! Hogy a jobbkezet leszarja, de kanyarodó főútvonalon vagy csak kanyarodó sávban indexel...stb!

De addig, amíg ez a helyzet, addig el kell fogadnunk az autóban, hogy egy kerékpáros...
Emmersson71
@Shikari: Látod..egyszerűen csak vitatkozni akartál :)

A hír annyi, hogy meghalt egy biciklis egy autóval ütközés után. Ennyit tudunk.
Emmersson71
@Emmersson71: Folyt.: De addig, amíg ez a helyzet, addig el kell fogadnunk az autóban, hogy egy kerékpáros gyengébb, védtelenebb. Jobban kell rájuk/ránk ügyelni! Vannak idősek, akik már nem olyan biztosak a nyeregben, és vannak Orbán kegyelméből a pálinkázó kerekezők, akik simán balfaszok :)
Egy bringást pedig olyan szélesen kell kikerülnünk, amilyen magas ;)
Kapanyél
@Emmersson71: Nem gondolkozunk mi annyira másképpen, csak én nem ültem biciklin legalább 20 éve, szóval elfogult vagyok! Itt Csongrád megye délkeleti részén pedig a biciklis egy külön faj!
Csizmás Kond
A képen az autó az ütközéstől borult-e fel ?
Emmersson71
@Csizmás Kond: "Fotó: pixabay.com"

Azt is el tudom képzelni a kiváló propelleres szerkesztőkről, hogy a kép "illusztráció" :)
Ugyanis a police.hu oldalon nincsen fotó a balesetről.
csak úgy....
@Shikari: a puhatestüt elhiszem a többit nem!
Clavigo
@Shikari: Az tényleg igaz,,hogy puha testű vagy...Csigával keresztezett gilisztára tippelek..
Emmersson71
@Shikari: Ja..mindegyik :)
Csak az ostobák általánosítanak :P
csak úgy....
@Shikari: te vagy szánalmas tibim! neked új életet kellene kezdened egy másik bolygón,hol se libsi se meló se migráncs se oxigén...
Emmersson71
@Shikari: kevered a tapasztalattal :)
Ennyit tudsz.
Emmersson71
@Shikari: Nem!
Az általánosítás a tapasztalat rossz mérlegelése!
Emmersson71
@Shikari: Magyarázhatod, de nincs igazad :)
Szöginek épp tapasztalata nem volt, ezért nem is általánosí(tha)tott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.