Hiába jelent meg az origo.hu és más kormányközeli lapok hasábjain, hogy az EU a levendula betiltására készül, most kiderült, hogy ez nem igaz. 

Nem igaz, hogy Brüsszel betiltaná a levendulát
Fotó: Pexels

Szó sincsen a levendula betiltásáról, vagy éppen arról, hogy veszélyesnek minősíthetik a közkedvelt gyógynövényt. Korábban több portál is arról számolt be, hogy az új szabályozás alapján figyelmeztetést kellene írni például a levendulaolaj üvegére a benne lévő allergének miatt, de úgy tűnik, ez kacsa volt – írja az index.hu.

Az álhírre az Európai Bizottság is reagált egy Twitter-bejegyzésben. Ebben azt írják, hogy senki nem akarja betiltani a gyógynövényt, a jogalkotást felülvizsgálják annak érdekében, hogy az még hatékonyabban védje a fogyasztói és környezetvédelmi érdekeket. Megjegyezték azt is, hogy az ágazat valamennyi szereplőjét meghallgatják, mielőtt javaslatukat közzétennék.

A telex.hu emellett megkereste a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnökét, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docensét, Csupor Dezsőt, aki röviden úgy kommentálta a hírt, hogy „nem akarja betiltani a levendulát az Európai Unió”, és veszélyes növénnyé sem fogják minősíteni. Így nyilatkozott a lapnak:

Sem gyógyszerként, sem kozmetikai alapanyagként tiltás vagy korlátozás nem várható, ami elképzelhető, az a figyelmeztetés.

Forrás: index.hu, telex.hu
Fotó: Pexels

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
érdekes, hogy ezt tőlem nem engedtétek be
Nessy
Ezt már nem fogja a királyi média reggeltől estig harsogni! Elég, ha valamelyik cikkíró felesége a fodrásznál hallott valamit a barátnőjétől, aki a szomszédja barátjától hallotta a "nagy hírt!", amit aztán a hívek lelkesen szidhattak.
ómió
Pedig a vörös szegfű tuti "attraktívabb" nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.