Az autósok sokszor figyelmetlenek, több, a közút dolgozóját érintő baleset is volt a héten. 

Múlt hét hétfőn az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán egy kamion a leállósávon tartózkodó útellenőri autónak ütközött érintőlegesen. A kamion sofőrje az ütközés után nem állt meg, az útellenőr a 14 kilométerre lévő kálmánházi pihenőnél érte őt utol – írja a HVG.hu.

Ugyanezen a napon az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hejőkürt térségében egy munkavégzést biztosító tehergépjármű ütközési energiaelnyelő szerkezetébe hajtott egy személygépkocsi. A sofőr a helyszínt ebben az esetben is elhagyta.

Videó: Extrém sok az autópálya dolgozókat érintő baleset, a héten több is volt

Fotó: 123RF.com 

Kedden, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a leálló sávon előjelző közutas járműbe hajtott egy személyautó.

Szintén azon a napon az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Füzesabony térségében történt a negyedik baleset. Egy személyautó a leállósávon dolgozó munkagépébe rohant, majd összeütközött egy másik gépkocsival is.

Az ötödik baleset az M1-es autópályán a Hegyeshalom vezető oldalon történt, ahol a közúton dolgozókat és a munkagépet biztosító ütközésienergia elnyelő berendezésnek ütközött egy személygépkocsi sofőrje.

A közút egy szomorú statisztikát is közölt: a 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember halt meg munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, számos esetben a balesetet okozók is megsérültek.

Forrás: HVG.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
nem rimánkodni kéne elvtársuramék !!! 150 cm alatti táblákkal kit is mit is akartok védeni 30 as tábla 70 100 cm en ? van jogszabály ami Előirja a 150 cm MAGASÁGOT ALSÓ HATÁR ÉRTÉKNEK
!!! TUDNI ILLENÉK RÓLA? BIZONY KÉNE, NEKEM CSAK JOGOSÍTVÁNYOM VAN ÉS GYAKORLATOM TI MEG? Ja CSAK vezető beosztásban ? jó pénzért .?? ébresztő hé. 700 embert a gyalogátkelőn 770 et a sineken ez már egy falunyi nép évente? ja sokan lennénk? viktor ébredj már fel mert elfogyunk aztán nem lesz rád sem szükség még időbe vagyunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.