Ön szerint elindítja a a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a vizsgálatot?

A Párbeszéd arra szólítja fel Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy hivatalból indítson titokfelügyeleti eljárást az autópálya-koncessziók tíz évre titkosított háttérszámításainak ügyében.

A Párbeszéd azt akarja, hogy Péterfalvi Attila vizsgálódjon az autópálya-koncessziók ügyében

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Sándor-palotában 2020. október 28-án, miután Áder János köztársasági elnöktől átvette a kinevezését. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az EU egyik irányelve alapján az öt évnél hosszabb koncessziók esetében bizonyítani kell, hogy ez az időtartam szükséges ahhoz, hogy a kiírás nyertesének beruházása megtérüljön. Kiemelte, hogy ebben az esetben 35 évről van szó.

A Párbeszéd ezeket a számításokat megpróbálta kikérni a Miniszterelnöki Kabinetirodától és a Nemzeti Koncessziós Irodától, de az előbbi "hárított", az utóbbi pedig arra hivatkozva, hogy döntés-előkészítő anyagról van szó, tíz évre titkosította a dokumentumokat – közölte Tordai Bence.

Arra is kitért, hogy pártja, illetve független szakértők becslései szerint a koncessziós kiírás sehogy nem éri meg a magyar államnak, ha a terv megvalósul, akkor az adófizetők több ezer milliárd forintot veszítenek.

Péterfalvi Attila a titokfelügyeleti eljárás keretében "megállapíthatja, hogy jogellenesen titkosították tíz évre" a háttérszámításokat – mondta.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja az "elmúlt harminc év legnagyobb lopásának" nevezte az ügyet. Ennek az árát a magyar emberek fogják megfizetni, drágábbak lesznek az autópálya-matricák, rosszabb lesz az utak minősége – állította.

A politikus arra kérte a választókat, hogy támogassák Karácsony Gergely főpolgármester népszavazási kezdeményezését, amelynek egyik pontja éppen az autópálya-koncessziókkal foglalkozik, illetve kérte, hogy jövőre váltsák le a kormányt.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Elindítja. És végén majd mindent rendben fog találni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Elindítja. És végén majd mindent rendben fog találni.
Gyurka80
Ki a f...szt érdekel egy mérhetetlen %-ú párt mit akar?
csak úgy....
@Gyurka80: te csak annak tudsz örülni,ha egy nagy párt baxxa át a buta buksid? :)
Eladott Ország
Látjuk, hogy nem volt elég a soha meg nem térülő, Mészárost hizlaló Budapest-Belgrád vasútvonal, nem elég közéleti vitára nem alkalmas, de lényegében már nyélbe ütött csilliárdos Fudan-biznisz, már az autópálya koncesszió körül is a kínaiak sündörögnek.
24.hu/fn/gazdasag/2021/06/15/autopalya-koncesszio-rogan-antal/
vitriol
Már ideje lenne valami tevékenységnek, ha már elvállalta ezt a kinevezést. Ez is csak dísznek volt eddig!
Eladott Ország
Az elfideszesített Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is dolgozik, mint a kurvaélet. Már három éve vizsgálja, hogy vajon joggal titkolják az elvtársak, mennyibe került a kormány egyik paksi tanulmánya, de sajnos még nem ért a vizsgálódás végére. Mint tudjuk, jó munkához idő kell, de ez a sztori annyira abszurd, hogy Péterfalvi még egy kis időt kért a három éven túl (!) a bíróságtól, hogy képes legyen állást foglalni. Péterfalvi Attila jól megérdemelt pihenőszabadságát tölti, úgyhogy hiába érkezett több beadvány is a sóhivatalához a Pegasus-üggyel kapcsolatban, majd két hét múlva dönt egy esetleges vizsgálat megindításáról (ha lesz kedve, meg ha engedik neki, teszem hozzá), de ha véletlenül indul is vizsgálat, jó eséllyel csak a 2022-es választás után tudjuk meg az eredményét.
Nessy
@vitriol: Ó,az előző kormány idején az élőfába is belekötött, és ott tartott be, ahol csak tudott! Most van az a pénz és státusz, amiért megtanult tükör nélkül borotválkozni!
Gyurka80
@csak úgy...: NEM.Pl a maszop nem tudta amikor nagy volt ! Most már be sem jut a parlamentbe.
tudode
Lánynevén a sztrádakoncessziót PPP-nek becézték
.
----Az államon élősködő cégek sírnak majd a három P után
www.origo.hu/itthon/20101018-a-ppp-beruhazasok-leallitasat-tervezi-a-kormany.html
--------------------
.
Az idő majd eldönti,hogy kinek éri meg a volt PPP = autópálya koncesszió a pillanat embereknek!
ómió
Ha az állam jobban jár vele, mintha ő tartaná fenn, akkor "hadd szóljon"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.