Ön szerint elindítja a a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a vizsgálatot?

A Párbeszéd arra szólítja fel Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy hivatalból indítson titokfelügyeleti eljárást az autópálya-koncessziók tíz évre titkosított háttérszámításainak ügyében.

A Párbeszéd azt akarja, hogy Péterfalvi Attila vizsgálódjon az autópálya-koncessziók ügyében

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Sándor-palotában 2020. október 28-án, miután Áder János köztársasági elnöktől átvette a kinevezését. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az EU egyik irányelve alapján az öt évnél hosszabb koncessziók esetében bizonyítani kell, hogy ez az időtartam szükséges ahhoz, hogy a kiírás nyertesének beruházása megtérüljön. Kiemelte, hogy ebben az esetben 35 évről van szó.

A Párbeszéd ezeket a számításokat megpróbálta kikérni a Miniszterelnöki Kabinetirodától és a Nemzeti Koncessziós Irodától, de az előbbi "hárított", az utóbbi pedig arra hivatkozva, hogy döntés-előkészítő anyagról van szó, tíz évre titkosította a dokumentumokat – közölte Tordai Bence.

Arra is kitért, hogy pártja, illetve független szakértők becslései szerint a koncessziós kiírás sehogy nem éri meg a magyar államnak, ha a terv megvalósul, akkor az adófizetők több ezer milliárd forintot veszítenek.

Péterfalvi Attila a titokfelügyeleti eljárás keretében "megállapíthatja, hogy jogellenesen titkosították tíz évre" a háttérszámításokat – mondta.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja az "elmúlt harminc év legnagyobb lopásának" nevezte az ügyet. Ennek az árát a magyar emberek fogják megfizetni, drágábbak lesznek az autópálya-matricák, rosszabb lesz az utak minősége – állította.

A politikus arra kérte a választókat, hogy támogassák Karácsony Gergely főpolgármester népszavazási kezdeményezését, amelynek egyik pontja éppen az autópálya-koncessziókkal foglalkozik, illetve kérte, hogy jövőre váltsák le a kormányt.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Elindítja. És végén majd mindent rendben fog találni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Már ideje lenne valami tevékenységnek, ha már elvállalta ezt a kinevezést. Ez is csak dísznek volt eddig!
Eladott Ország
Az elfideszesített Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is dolgozik, mint a kurvaélet. Már három éve vizsgálja, hogy vajon joggal titkolják az elvtársak, mennyibe került a kormány egyik paksi tanulmánya, de sajnos még nem ért a vizsgálódás végére. Mint tudjuk, jó munkához idő kell, de ez a sztori annyira abszurd, hogy Péterfalvi még egy kis időt kért a három éven túl (!) a bíróságtól, hogy képes legyen állást foglalni. Péterfalvi Attila jól megérdemelt pihenőszabadságát tölti, úgyhogy hiába érkezett több beadvány is a sóhivatalához a Pegasus-üggyel kapcsolatban, majd két hét múlva dönt egy esetleges vizsgálat megindításáról (ha lesz kedve, meg ha engedik neki, teszem hozzá), de ha véletlenül indul is vizsgálat, jó eséllyel csak a 2022-es választás után tudjuk meg az eredményét.
Nessy
@vitriol: Ó,az előző kormány idején az élőfába is belekötött, és ott tartott be, ahol csak tudott! Most van az a pénz és státusz, amiért megtanult tükör nélkül borotválkozni!
Gyurka80
@csak úgy...: NEM.Pl a maszop nem tudta amikor nagy volt ! Most már be sem jut a parlamentbe.
tudode
Lánynevén a sztrádakoncessziót PPP-nek becézték
.
----Az államon élősködő cégek sírnak majd a három P után
www.origo.hu/itthon/20101018-a-ppp-beruhazasok-leallitasat-tervezi-a-kormany.html
--------------------
.
Az idő majd eldönti,hogy kinek éri meg a volt PPP = autópálya koncesszió a pillanat embereknek!
ómió
Ha az állam jobban jár vele, mintha ő tartaná fenn, akkor "hadd szóljon"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.