A külügy tájékoztatásával ellentétben friss PCR-tesztet kérnek a határon, de elvileg ezt is ki lehet játszani egy magyar utazó szerint. 

Ha Üzbegisztánba akar utazni, nem biztos, hogy elég lesz a védettségi igazolvány
Fotó: MTI/Varga György

"A mai naptól szabadon utazhat Üzbegisztánba minden védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgár”

– ezt írta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere július 24-én a hivatalos Facebook-oldalára. Szijjártó Péter ehhez azt is hozzátette, hogy az Üzbegisztán a 20. olyan ország, amely elfogadja a magyar védettségi igazolványt.

Ehhez képest az üzbég tájékoztató oldalon az szerepel, hogy 

a beutazáshoz mindenkinek szüksége van 72 óránál nem régebben készült, negatív PCR-tesztre, akkor is, ha már beoltották.

A Telex cikke szerint Üzbegisztán egyébként három különböző kockázati kategóriába sorolja az országokat, de az, hogy piros, sárga vagy zöld besorolású országból érkezik-e valaki, csak azt befolyásolja, hogy karanténba kell-e vonulnia az érkezése után. (Ez alapján a Magyarországról érkezőkre nem vonatkozik kötelező karantén).

A Telex több olvasója is jelezte, hogy hiába van magyar védettségi igazolványa, csak friss PCR-teszttel engedték be Üzbegisztánba. 

Egy másik magyar utazó viszont árnyalta ezt az informcáiót, mert szerinte valóban PCR-tesztet követelnek a repülőtéren a határátlépésnél, „de aztán, ha kitartasz, gyorstesztre enyhítenek, ha még mindig kitartasz, beengednek”.

Forrás: Telex.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Ki a faszom akar a kecskebaszókhoz menni?
Emmersson71
"Egy másik magyar utazó viszont árnyalta ezt az informcáiót, mert szerinte valóban PCR-tesztet követelnek a repülőtéren a határátlépésnél, „de aztán, ha kitartasz, gyorstesztre enyhítenek, ha még mindig kitartasz, beengednek”."

Ha még tovább kitartasz, még kapsz egy kecskét is "szabad felhasználásra" :P
simmering73
Ki az a hülye Szijjártón kívül, aki Üzbegisztánba akar menni?
namihami
Eddig valahogy nem tudatosult bennem, hogy melyik lenne az az ország, ahova menni kéne. Mostmár biztos, hogy az nem Üzbegisztán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok