Különösen aktuális a téma az augusztus 20-i tömegrendezvények nyomán.

„A kormány komoly rizikót vállal” – Balkányi szerint minden szakmai érv ellenzi a tömegrendezvények megtartásátFotó: MTI/Kovács Attila

Balkányi László a Népszavának adott interjújában többek között a hétvégi tíz-, illetve százezres rendezvényeket is értékelte:

Egyetlen érv sem szól amellett, hogy a kormány tömegrendezvények megtartását bátorítsa, minden szakmai érv amellett szól, hogy ne tegye.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi osztályvezetője a CNN beszámolója alapján kiemelte, a vírus gyors terjedését jelzi, hogy a foci-EB döntőjén 67 ezren voltak a Wembley Stadionban, és annyian fertőződtek meg koronavírussal, hogy szuperfertőző eseménnyé nyilvánították a meccset – írja a 24.hu.

Kiemelte, hogy nálunk remélhetően nem kell hasonló helyzetre készülni. Ez részben annak köszönhető, hogy sokan megkapták már a védőoltást, részben annak, hogy akár milliós is lehet a szám, ahányan átestek a fertőzésen. 

Mindeközben Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár beszámolói alapján sorra közöltek adatokat arról, hogy a péntek esti tűzijátékot 700 ezren látták és a rakparton rendezett koncerteken, a Budai Várban tartott programokon vagy épp az Aranyvonatnál is több tízezren fordultak meg. Ennek nyomán Balkányi László úgy látja:

a kormány komoly rizikót vállal, amikor nemzetközi példák alapján azzal kalkulál, hogy a negyedik hullámban a sok beteg ellenére kevesebben lesznek súlyos betegek vagy halnak meg, mint a járvány előző periódusaiban.

Emellett megerősítette a Magyar Orvosi Kamara ajánlását is a maszkviseléssel kapcsolatban. Nem ért egyet ugyanis azzal a véleménnyel, hogy a maszkviselés felesleges.

A delta variáns fertőzőbb, mint a korábbi vírusmutációk, de bármi hasznos, ami csökkenti a vírus átjutási esélyét egyik emberről a másikra, így az is, ha mindkét fél maszkot visel

– nyilatkozta.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A kormány komoly rizikót vállal?! De finoman mondta! Ez a kormány egyszerűen játszik az emberek életével. Ha csak a sajátjukka,vagy a pereputtyaikéval szórakoznának,az a kutyát se érdekli, de itt egy egész országról van szó. Körülöttünk minden országban szigorítanak, nálunk többtízezres rendezvények vannak/lesznek. Valahol így olvastam:-eukaliptusz kongresszus,(:) jön még a vadászati felfordulás,és ki tudja még mi. De szíjjártó már előre rákente a felelősséget az oltatlanokra. Pedig nagyon sokan betegedtek/ haltak meg az oltottak közül is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:18 ☻ Tudom, több mint harmincezer halott van. Amikor a mém készült. "csak" tízezer volt. A sör emelése mém 26 ezer halottnál készült. Sajnos jelenleg 30.052 fő covid halottnál tartunk.
www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
NKF
Érdekes,amikor a buzi parádé ment akkor nem volt baj!A balfácánok elmehetnek a bús p...ba!
Clavigo
@Shikari: Ezért aztán kussolhatnál...Van ott elég bolond,,rajtad kívűl..
percsi
Akkor van vírusveszély, ha a főnök úgy látja! Mindenki másnak Kuss!!
Néro
Kormánysavvivő : Mi világelsőként alkottunk 30 ezer halottat. Folytatjuk.
A halottak X-ét is várjuk a hozzátartozóktól. Ők is tegyék meg amit megkövetel tőlük a Nagy Nemzethy Magyar Hun.
Ami a Fidesz.
ómió
Na, jó! Azért a "haladó prájd", az kivétel volt! Ugye, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.