Még egy hónapig igényelhető a kompenzáció. 

Ennek lényege, hogy a garantált bérminimum összegének megfelelő egyszeri támogatást, azaz 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztató vállalkozók is – írja az Index.hu

Vállalkozók figyelem! 56 tevékenység után lehet igényelni a 219 ezres támogatást

Fotó: 123RF.com

Ez főként azoknak a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók szól, akiknek nincsenek alkalmazottaik, így nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni.

Az átmeneti koronavírus miatti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenység valamelyikét folytató önfoglalkoztatók a garantált bérminimummal megegyező összeget kaphatnak, ami 219 ezer forintos egyszeri támogatás.

Az újraindítást a támogatás többek között a fodrászok, a kozmetikusok, az idegenvezetők, az előadóművészek és az autósiskolai oktatók számára könnyíti meg. Aki még nem folyamodott a pénzért, még megteheti, ugyanis a vészhelyzet még valószínűleg eltart egy hónapig, miután azt utoljára 2021. május 21-én éjfél előtt nem sokkal kiadott 2021. évi XL törvénnyel hosszabbították meg. Ez alapján a veszélyhelyzet az őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napjáig lesz érvényben, ami elvileg szeptember 1-jén kezdődne. Az első ülésnapot a házelnök hívja össze, de az elmúlt években azt sosem tartották meg szeptember 15. előtt.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy a vészhelyzet szeptember végéig eltart, ami azt jelenti, hogy az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásának igénylésére akár egy hónapja is van.

Forrás: Index.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.