Burány Sándor szerint egyrészt cicaharc, másrészt helyezkedés zajlik a kormányzati oldalon, mivel Varga Mihály pozíciójára többeknek fáj a foga – írja az atv.

Komoly "belharc és cicaharc" zajlik Matolcsy György és Varga Mihály között

Matolcsy György jegybankelnök szerint hiba a Pénzügyminisztériumra bízni a gazdaságpolitikát. Magyarországnak nagyon sokba került, hogy eddig elmaradt a versenyképességi fordulat, és ha továbbra is elmarad, az a felzárkózásunkba kerül. Burány Sándor országgyűlési képviselő (Párbeszéd), egykori pénzügyminisztériumi államtitkár szerint belharc és cicaharc zajlik Matolcsy György és Varga Mihály között, amit tetéz, Matolcsy György mellett az Állami Számvevőszék elnöke, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László is beszállt a „harcba”. Burány szerint a belső nagyotmondó versenyben Matolcsy György vezet, de Domokos László is meredek „mondással” szállt be a küzdelembe be.

Ez utóbbi kapcsán Burány Sándor a Spirit FM Aktuál című műsorában arra hívta fel a figyelmet az ÁSZ elnöke nemrég előállt azzal az ötlettel, miszerint ő annak a híve, hogy Magyarországon sikerüljön eljutni odáig, hogy egy forint személyi jövedelemadót se kelljen fizetni.

A Párbeszéd politikusa ezt képtelen ötletnek nevezte, de szerinte – az általa hiperaktívnak tartott – Matolcsy és Domokos László mostani nyilatkozatai azt sugallják, hogy bejelentkeztek Varga Mihály pénzügyminiszter pozíciójára. Burány azt is sajnálatosnak tartja, hogy Matolcsy György és Varga Mihály mintha egymás ellen dolgozna.

A jegybank kamatemeléssel próbálja mérsékelni az inflációt, a Pénzügyminisztérium pedig pénzesővel pörgeti azt.

Forrás: atv

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
De nagy marha az, aki k9vetkezetességet, meggondolásaokat keres a fidesz politikájában ! Ahol orbán a guru, ott ilyenek nem fordulhatnak elő, hacsak véletlenül nem ...a nagy számok és a káosz törvényei ...
rokker33
3 hülye vitatkozik,hogy ki az okosabb xD xD
Néro
Ezek harcúúúnak én meg állandóan vesztek miattuk. Szúrják már hasba egymást az összes haverjaikkal egyetemben és legyen már végre egy kis nyugalom. Nem háború van agyatlan Fitymák csak sima hétköznapok.
tudode
Sebaj!
.
Annyi történt, hogy gántkővek kerültTEK az állam gépezetébe, az ország se lenyelni, se kiköpni nem képeSS, mert a mi kutyánk kölkei PARTIzánkodtak/nak!!
.
Ale iacta est!
Lepényleső
Ez akkor harc amikor a Ft.- € árfolyam 1:1 ? Ez cirkusz a népnek,-
akiket királyi módon lenéznek,ám verejtékükön császárokként élnek?
Shikari
A Fidesz gazdaság politikája igen jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.