Elsősorban az ország keleti részén lehet zivatarokra számítani, a hőmérséklet nappal akár 23 fok is lehet, éjjel viszont alaposan bezuhan a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a nap első felében az ország túlnyomórészén erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután először a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, estefelé már a keleti megyékben is határozottan csökken a felhőzet. Főként az ország keleti harmadában számíthatunk nagyobb eséllyel többnyire esőre, záporra, de egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős, a Dunántúli-középhegységben viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Borult és zivataros idővel indul a szeptember

Fotó: Illusztráció/őixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerdára Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Este a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, és általában derült lesz fölöttünk az ég. Hajnaltájt észak felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Estétől jelentősen veszít erejéből a szél, éjszaka jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz, de a magasabban fekvő részeken élénk lökések továbbra is előfordulhatnak. A késő esti 12, 17 fokról csütörtök hajnalra 7 és 14 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Egy-egy futó zápor előfordulhat. Hajnalra helyenként erősen párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Délután 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.