A magyar gazdaság el tudja viselni, hogy bruttó 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér, mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfolionak adott interjújában.

Parragh: Még a kétszázezres minimálbér is kevés
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Európában a minimálbérre egyre inkább nem egy költségelemként tekintenek, hanem gazdaságfejlesztési eszközként. A minimálbér emelésével – ami az egész bérskálára hat – egyszerre nő a hatékonyság, javul a termelékenység. Aki viszont nem képes arra, hogy ezt teljesítse, az egyszerűen kiesik a piacról

- mondta Parragh László.

Azt mondom, hogy ne csak abból induljunk ki, hogy ez mekkora költségemelkedés a cégeknek, hanem úgy tekintsünk a minimálbérre, mint a gazdaságfejlesztés egy eszköze

- mondta a lapnak a kamarai elnök.

Szerinte emelett Magyarországnak arra kellene törekednie, hogy jól képzett szakemberei legyenek, akiket megfizetnek a munkájukért, mert különben elmennek máshová dolgozni. Arra a felvetésre, hogy Magyarországon a fiatalok közül sokan még mindig nem beszélnek angolul, és komoly hiányosságok tapasztalhatók az IT-tudásban is, Parragh azt mondta:

A Kamara és a Versenyképességi Tanács állítása az, hogy az angol nyelvet kell kötelezővé tenni.

Szerinte a koronavírus-járvány arra is rámutatott, hogy a feketegazdaság mennyire káros következményekkel is járhat. Azt mondta, a járvány sokakat hozott katasztrofális helyzetbe többek között a feketefoglalkoztatás miatt.

Parragh az inflációs robbanásról azt mondta, „teljesen egyértelmű”, hogy a Magyar Nemzeti Bank elvétette a céljait. Szerinte azok az inflációs folyamatok, amelyek ma érvényesülnek, már a Covid előtt is láthatóak voltak. A járványhelyzet ugyan tompított ezen, de sejthető volt, hogy minden visszatér majd a vírus előtti pályára. Ezért szerinte nem kampányszerűen, hanem folyamatosan kell javítani a versenyképességet, visszaszorítani az inflációt, illetve támogatni a vállalatokat.

Ha nem állnak helyre a folyamatok, és ha az az inflációs pálya megy tovább, amit most látunk, akkor még a 200 ezer forintos minimálbér is kevés lesz, hogy jobban éljenek az emberek

– mondta a kamarai elnök.

Parragh László a napokban azzal került be a hírekbe, hogy botrányos, homofób kijelentést tett egy tanávnyitó ünnepségen Csongrádon. Parragh szavait még Novák Katalin családügyi miniszter is elítélte, mondván, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét, a most közölt interjú azonban erre a kérdésre nem tért ki.

Forrás: 24.hu, Portfolio.hu
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A hazugság itt szárba szökkent, ezért aztán a nem hazugok nem szárba vannak, hanem szarban. Ha Orbán és stábja véletlenül igazat mondana már azt sem hinnénk el. De hát ez a veszély nem fenyeget minket. Egyébként érdekes, hogy választások előtt mindig megvilágosodnak. "És a szegénytermelés zökkenőmentesen sikeres. A Szent Istvántól Horthyig terjedő évszázadok alatt csak három milliót sikerült előállítani a keresztény kormányoknak ebből a termékből. Viszont a legutóbbi elnyomórendszerváltástól napjainkig – európai mércével mérve csak egy fél emberöltő – négy millió szegény, közülük másfélmillió mélyszegénységben vegetáló bennszülött alattvaló a termés.És micsoda távlatok! Egy év alatt a koporsós temetések 8, a hamvasztásosak 11%-kal drágultak. Ez már biztos, a beígért +50 ezer nyugdíjprémium az nem, de ha véletlenül igen, akkor se futja a temetési költségnövekedést. A dédi mondja, hogy a Horthy idején lepedőbe csavarva többször használható nyitható aljú koporsóba engedték le a halottat a gödörbe, és csak 1 kiló szalonna árának megfelelő koporsóhasználati díjat kellett érte fizetni, sírbérleti díj pedig a szegényeknek nem volt. Hamvaik örök időkig ingyen dekkolhattak az egyházi temetői árok mentén a szegénységükkel kiérdemelt Mennyország-bérlettel. És végül, hogy ne csak nyavalyogjak már! Az irányított népességselejtezésben spiccen vagyunk. A százezer lakosra jutó pandémia áldozatok száma Magyarországon 3.074,5 fő. Ennél többen csak Peruban haltak meg a világon. Ha ez ilyen tempóban megy tovább, akkor – ha Európában nem is -, a Mennyországban a magyaroké lesz a kétharmados többség, és akkor ezeknek a felfuvalkodott pökhendi nyikhajoknak a mesterkedéseit felülnézetből is megnézhetjük. Vezető pozícióból."
Namely
:D tehát akkor ha nyugaton az adóra úgy tekintenek, mint a közszolgáltatásokhoz való hozzájárulásra, akkor mivel nálunk is vannak adók, mi nem is vagyunk Európa egyik legadóelkerülőbb nemzete?

@Eladott Ország: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ennyi hülyeséget képekbe gyűjteni és összehordani, mondanám, hogy azért érsz rá, mert nyugger vagy, de ez nem lenne igaz. Azért érsz rá ennyire, mert 0 piacképes tudással a fenének sem kell becses személyed.

Kitalálsz idézeteket felteszel képekre. És? :D annyira szánalmas...
jesz
@justhpeter: Parragh milliárdos, több cége is van, és a nejének is..nem is tudja, mennyi is az a kétszázezer...

Most hirtelen jópofizik a kritizált beszólása miatt, de azt nem tudja meg nem történtté tenni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.