Több szülő is bepanaszolta a pedagógust, akinek szóbeli figyelmeztetést adott az iskola igazgatója. A tanár belátta, hogy tévedett.

A Blikk cikke szerint több szülő is panaszt tett a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára ellen, mert a pedagógus hátra akarta ültetni az oltatlan tanulókat az osztályteremben, illetve az oltottaknak egy jeggyel jobbat ígért be. 

Jobb jegyeket ígért az oltottaknak, az oltatlanokat hátraültette egy tamási biológiatanár – kiakadtak a szülők

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint az ültetéssel megvalósítandó elkülönítést azzal indokolta a biológiatanár, hogy így a védőoltást nem kapott nebulók nem köhögik le a társaikat. Az egyik szülő a Blikknek elmondta, a tanár folyamatosan megjegyzéseket tett a nem beoltottakra, és azt is közölte az osztállyal, hogy az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek egy jeggyel jobbat ad. 

A lap megkeresésére az iskola igazgatója, Gasparics László elmondta, az ügyet már rendezték, a tanárral elbeszélgettek és szóbeli figyelmeztetést kapott, mivel az oltás miatt senkit sem érhet sem előny, sem pedig hátrány. Az igazgató hozzátette, a biológiatanár is belátta a hibáját és hogy rosszul fogalmazott.

A cikk szerint a nyáron a 12 éven felüliek majd 40 százaléka kapott oltást, 185 ezren éltek akkor a lehetőséggel. Iskolakezdés előtt közvetlenül újabb oltási program indult a 12 éven felülieknek, ezzel 50 ezren éltek a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István szerint, aki erről a közmédiának beszélt még az iskolakezdéskor.

Forrás: blikk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.