A delta-variáns után most megjelent a mű-variáns is, ami még nagyobb veszélyt jelenthet.

Egyre jobban terjed a koronavírus-variáns, amely ellen nem véd a vakcina
Fotó: Unsplash

Ma már szinte az Egyesült Államok összes tagállamában jelen van a koronavírus mű-variánsa. A szakértők néhány, a műre jellemző sajátos mutáció miatt attól tartanak, hogy a mutáns vírus rezisztens lehet a vakcinára is.

A feltételezést csak erősíti, hogy Angliában és Belgiumban olyan emberek is meghaltak már a variáns által okozott betegségben, akik korábban mindkét oltást megkapták – írja a napidoktor.hu.

Anthony Fauci, az amerikai kormány orvosszakértője nemrég azt monda a műről, hogy a variáns egyelőre még nem jelent közvetlen veszélyt. Egyelőre sokkal nagyobb gondot jelent a delta-variáns az Egyesült Államok számára.

Figyelünk rá, mint minden hasonló variánsra, de egyelőre nem látjuk úgy, hogy közvetlen veszélyt jelentene.

Hozzátette: még ha a variáns csökkenti is a vakcinák hatásosságát, az oltás akkor is ad valamilyen szintű védelmet ellenük.

A variánst a legújabb jelentések szerint már 46 országban kimutatták, szombaton például Dél-Koreában is megjelent.

Forrás: napidoktor.hu
Fotó: Unsplash

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hát...szarban lesztek..most mivel fogjátok akolba hajtani az embereket, ha már az oltás sem véd?..
Nyírfa
Nem kéne jobban oda figyelni az egészséges életmódra? Persze, ahhoz egészségesebb mentalitású társadalmak és kormányok kellenek.
Esetleg, ha ténylegesen és érdemben tenne valamit az emberiség a föld védelmében, ha nemcsak karácsonykor akarnák szeretni egymást - magukat még akkor sem - , és a mise előtt, közben és után is eszükben tartanák a tízparancsolatot, ha már maguktól nem érzik.
Talán nem is jönne az a vírus, ha...de jön, mert az istennek sem mozdulunk, ha mégis: csak kevesen, csak keveset, csak lassan. Kezd Atlantisz-fílingje lenni a XXI. századnak.
Nyírfa
@KisTehen: Szövegkörnyezet, KisTehen.
simmering73
@KisTehen: Az a vég, hogy ilyen sötét agyú emberekbe nem lehet világosságot gyújtani. Senki nem mondta, hogy nem lehet elkapni a vírust oltás után, hanem azt mondták, hogy nem lesz olyan súlyos lefolyású, mint oltás nélkül. Ugyanez vonatkozik az influenza elleni oltásra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.