Szeptember 7-től hatályos az új rendelet, amit először a februári keresztféléves képzésre jelentkezésnél kell alkalmazni.

A 24.hu cikke szerint megjelent a Magyar Közlönyben az az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett rendelet, amely a felsőoktatási felvételi eljárást módosítja.

Már be is vezették: többletpont jár a felvételin a katonáskodásért

Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j4), Gémes László (Fidesz-KDNP), a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke (j3), Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j2) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j) az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án

Fotó, címlapkép: MTI/Rosta Tibor

A rendelet az előbb említett eljárást azzal egészíti ki, hogy mostantól többletpontokat ér a felvételin, ha egy jelentkező az egyetem előtt önkéntes tartalékos katonai szolgálatot vállal. 

A rendelet szerint 16 pontot kap az, aki szakkiképzés nélkül teljesít legalább 6 hónapos szolgálatot. Aki a hat hónap alatt az alapkiképzés után a szakkiképzést is vállalja, az 32 többletpontot kap. Aki pedig újabb hat hónapot és szakkiképzést is vállal, az további 32 többletpontot (tehát összesen 64 többletpontot) kap a felvételin.

A cikk szerint a rendelet keddtől, azaz szeptember 7-től hatályos, az új szabályozás a jövő februárban induló képzésekre történő jelentkezéseknél, a keresztféléves felvételi eljárásban kell alkalmazni először. 

A 24.hu cikke szerint néhány napja az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az új szabályozásról Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki azt mondta, remélik, hogy az ezzel a lehetőséggel élő fiatalok közül többen hosszabb távon is a katonai pályát választják. 

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Nyugtass meg, hogy ezt nem komolyan kérdezted.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@KisTehen: Nyugtass meg, hogy ezt nem komolyan kérdezted.
Emmersson71
3 havi közmunkáért, rovásírás vizsgáért miért nem jár?! Fidesz pártagságért semmit sem adnak?
És ha csontot visz a hallgató a dékán kutyájának???
csak úgy....
@Emmersson71: esetleg egy orbánnak szentelt házioltár is megérhetne nekik néhány +pontot.
justhpeter
A felsőoktatás egy lépéssel közelebb került a teljes leépüléshez. Lassan, de halad.
Emmersson71
Lassan ismét fejkendős parasztasszonyok lesznek a parlamentben, mint a '60-as években. Bár, lehet jobban járnánk, mert ők nem lopnának!
ómió
Efftársilag ez nyilván akkor "jönne be", ha Internacionalisztánnak szolgálnának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.