A közgazász szerint a magyar társadalom háromnegyede az európai szegénységi küszöb alatt él, ami tarthatatlan – írja az atv.

Elszomorító adatok – a magyar társadalom jelentős része az európai szegénységi küszöb alatt él
Kép: Pixabay

Az ellenzéknek először is be kellene mutatnia, milyen gazdaságot és társadalmat szeretne

– mondta a vasárnap esti ATV-s miniszterelnök-jelölti vitán elhangzott ígéretekkel kapcsolatban Róna Péter.

Bod Péter Ákos úgy gondolja: az egészségügyben és az oktatásban elkerülhetetlen a béremelés, ez azonban a gazdasági jelenlegi helyzetében problémás lehet. 

Szombat reggel 9 órakor kezdődik az előválasztás első fordulója:

az egyéni országgyűlési képviselőkön kívül, a miniszterelnök-jelöltre is voksolhatnak a választók.

Bod Péter Ákos közgazdász azt mondta, az egészségügyi dolgozók bérezést mindenképpen meg kell oldani, és az oktatásban is emelni kell. Ezek viszont jelentős összegek, ami a gazdaság mostani állapotában probléma lehet. Az MNB korábbi elnöke hozzátette: rövidtávon megoldást nyújthat egy esetleges új kormány számára az uniós helyreállítási alap.

A közgazdász szerint, ha az ellenzéki megszünteti azokat a tényezőket, amik miatt jelenleg nem jönnek a források, akkor ezzel az összeggel is lehet számolni. Ám úgy véli, mindenre ez sem lesz elég.

Szerencsésnek nevezte ugyanakkor, hogy a jelöltek nem fogalmaztak meg pontos terveket, csak irányokat, így még van lehetőségük számolni, hogy mit bír el a gazdaság.

Róna Péter szerint mielőtt arról lenne szó, hogy mennyire megvalósíthatóak a jelöltek ígéretei, az ellenzéknek be kellene mutatnia, hogy milyen gazdaságot és társadalmat képzel el Magyarországon.

El kell dönteni, milyen ágazatokat tartanak versenyképesnek, milyen ágazatokat kívánnak növelni, és utána jöhetnek az ígéretek

– vélekedett a közgazdász. Hozzátette:

szerinte az egész adórendszert át kell alakítani, és progresszív jövedelemadó bevezetésére van szükség.

Forrás: atv.hu 
Címlapkép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Namely: Vagy gázszerelőnek állni a miniszterelnök falujában. Reggelre meg lesz a kastélyod is.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem zavarja őket a szakmai hozzáértés

a derék hvg.hu most egy „21 Kutatóközpont” nevű hitt-egyletet reklámoz

A derék portál „A Jobbik győzhet a körzetek harmadában az előválasztáson, de a "billegők" javát is nyerni kell a kormányváltáshoz” címen számol be a kutatói süketelésről. Igen az idétlen szokás szerint a cikken belül egy fiktív – a magyar választási rendszertő idegen – kifejezést szajkóznak. Az irkodmány nagy részében úgy tűnik, hogy színesítésként – bár az esetek zömében a nemlétezőt használja – körzetnek nevezi a választókerületeket. Azonban egy helyütt így ír: „A kifejezetten nagyvárosi lakosságot lefedő választókerületekben pedig már alig találni fideszes körzetet.”, ami arra utal, hogy annak részeként tekintenek rá. Bár a címben tetten-érhető zavarosság is magyarázat lehet! =))
ómió
Pedig ez a fele sincs a Böszme-éra szegénységének!
Namely
@human: igen, de most azt vettem górcső alá, ami a legtöbb ember előtt nyitva áll. :)
Namely
@human: amúgy az csak addig sikeres, amíg nem leszek min elnök. :D (értem, soha nem leszek az, tehát 99.99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999%-ban teljesen biztonságos).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.