A vizsgálóbizottsági ülésen azt tárgyalják, hogy Szentgyörgyvölgyi Péternek honnan lett pénze a bakonyi birtokaira, de ő maga nem lesz jelen.

Rogán utódjának vagyongyarapodási ügyét tárgyalja a vizsgálóbizottság, de a bakonyi földesúrrá lett kerületvezető nem ér rá elmenniFotó: MTI/Illyés Tibor

Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét. Ez egy igen jelentős, több tízmilliós költség, ám ez kiadásként nem jelenik meg Rogán Antal utódjának vagyonbevallásában – írja a 24.hu.

Kedd este a Szentgyörgyvölgyi a Magyar Nemzetnek adott rövid nyilatkozatot, amelyben egyetlen érdemi részletet nem tisztázott, de a maga részéről lezárta az ügyet.

A tegnapi önkormányzati ülés előtt a fideszes többségű testület ellenzéki tagjai kezdeményezték, hogy a vagyonnyilatkozati bizottság vizsgálja meg Szentgyörgyvölgyi Péter vagyongyarapodását a jövő héten a Belvárosban. A csütörtöki ülésen épp ezért a Momentum képviselője, Szigeti Flóra érdeklődött a polgármesternél, hogy elmegy-e az ülésre. A válasz így hangzott:

A meghívót megkaptam, de kedden-szerdán nem fogok ráérni

– kezdte Szentgyörgyvölgyi Péter. A polgármester azzal folytatta, hogy szeretné lezárni az ügyet, mert „én mindent pontosan, aprólékosan leírtam”, szerinte amúgy akkor lenne valós ez a probléma, hogyha valamit nem vallott volna be a nyilatkozatában a vagyonelemei közül.

Nyilatkoztam, elmondtam, mit gondolok a dologról, ezt vagy tudomásul veszik, vagy nem.

Ezután rátért, hogy a vagyonnyilatkozatával és a bakonyi földjeivel kapcsolatos érdeklődés mögött valójában pusztán pártpolitikai érdekek állnak.

A baloldal most egy jól működő kerület vezetését támadja, de talán ezt nem így kéne megoldani ezt, nem így kéne ezt a harcot megvívni. Lesz majd önkormányzati választás és akkor majd a szavazók döntenek

– zárta le a témát.

A 24.hu cikkére reagálva a  Belváros Önkormányzatának sajtóosztálya az alábbi levelet jutatta el szerkesztőségünknek:

A 24.hu tovább folytatja a valótlan adatokon alapuló lejáratást, ráadásul nem véletlenül. A birtokában álló tények ellenkezőjét, hazugságot közöl.

Ma megjelent cikkében a 24.hu az alábbiak szerint adja közre Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és a Momentum képviselője, Szigeti Flóra közt elhangzottakat a tegnapi képviselő-testületi ülésről.

A 24. hu cikkében közölt tartalom:

„A válasz (a felvétel végén hallható a 15. perctől) ez volt:

A meghívót megkaptam,”

A valóság egyértelműen hallható az ülésen készült hangfelvételen (mellékelten küldjük):

„Meghívót nem kaptam.”

A 24. hu maga is közzétette a hangfelvételt, mégis az abban elhangzott válasz ellenkezőjét, tehát hazugságot közöl a cikkében.

Szentgyörgyvölgyi Péter már csak azért sem kaphatott meghívót a szóban forgó eseményre, mert annak időpontja egyelőre nem is került kijelölésre, tehát a meghívó sem került kiküldésre.

A 24.hu hitelessége mindezek fényében erősen megkérdőjelezhető, hiszen jelen esetben egyértelmű, hogy a tények birtokában vannak és ennek ellenére szándékosan vezetik félre olvasóikat.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nincs itt semmi látnivaló kérem haladjanak tovább!!
csak úgy....
a párttagsági könyvekkel rendelkezök régen sem voltak felelöségre vonhatók!:)-na ezt vezette be ismét a fidesz...
134.bátor
Remèljük jövőre a börtönben ,több ideje lesz..
ómió
Biztos más lenne, ha legalább efftársi módon "privatizált" volna...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.