Pécs utcáin homofób, gyűlöletkeltő matricák jelentek meg, éppen most, az első helyi Pride előtt egy nappal.

„Pusztítsd a szörnyet!” – Gyűlöletkeltéssel készülnek a pécsi Pride-ra, a polgármester feljelentést tett
Fotó: bahir.hu

Pécs belvárosában, a Hal térnél a napokban több oszlopra is uszító plakátokat ragasztottak ki ismeretlen tettesek, melyeken egyébként a Mi Hazánk Ifjai logója volt található. Az ügyben több helyi lakos is feljelentést tett. Mások írásban jelezték, hogy őket is felháborítja az eset – jelentette a bahir.hu.

Péterffy Attila, Pécs független polgármestere haladéktalanul elrendelte a matricák eltávolítását, és pénteki közleményében kiemelte: így fog tenni „minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin”.

Mivel a kisebbségek ellen történő uszítás és gyűlöletkeltés bűncselekmény, ezért Péterffy Attila polgármester feljelentést tett az ügyben

– írja a pecsma.hu.

A teljes közlemény itt olvasható:

Pécsett nincs helye a gyűlöletkeltésnek

Gyűlöletkeltő matricák jelentek meg Pécs utcáin. A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek.

Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni. Az azonban egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg.

Ezért nyomatékosan felszólítom a matricákat kiragasztókat, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani.

A bizonyítékok rögzítése után haladéktalanul elrendelem a plakátok eltávolítását, és a jövőben is így fogok tenni minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Forrás: bahir.hu, pecsma.hu
Fotó: bahir.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Ez az ország gyűlölködésben világbajnok.És ez bizony nagy-nagy szegénységi bizonyítvány,a gyűlöletkeltőket is beleértve.
Utal a mély,romlatlan sötétségre(birkák). Ezért tartunk még mindig csak itt.
Főlökött
Jobb lenne, ha a polgármester törvényesen járna el !!

Félreértés ne essék én sem vagyok a lezbik és buzik mellett, de ezt nem így kell - kellene megoldani !!!
Ebből megint csak egy médiahír lesz, hogy áll a bál...
jesz
@durbincs: kedves doktornő! Holnap ugye ott lesz a felvonuláson? Durbincs táblát tartson a magasba.
ómió
Nem elég, hogy aberróékat "kitilcsák" az iskolákból, óvodákból, de még nem is "szeressék"!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.