Két beteg meghalt és újabb 526 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 869 259 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 600 425-en a második, 667 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Két beteg meghalt, újabb 526 magyar állampolgár lett koronavírusos

Fotó: MTI/Vajda János

A kormányzati portálon azt írták: 819 547-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 145-re, a gyógyultaké 781 442-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 7960. Kórházban 411 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 5495-en vannak, a mintavételek száma 6 844 088.

Kiemelték, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb.

A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra – és már be is oltották –, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.huhonlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van időpontot foglalni az oltásra – tájékoztattak.

Kiemelték, hogy ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második vakcinákat a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére.

Közölték azt is, hogy az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

"Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta" – írták, hozzátéve: nekik az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát fogja felajánlani, amelyiket először kapták.

Mint írták, a parlament kedden tárgyalt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról, amire azért van szükség, mert a járvány továbbra is jelen van, a delta vírusmutáns hazánkban is terjed, a sikeres védekezés érdekében a gyors cselekvőképességet továbbra is fenn kell tartani.

A kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. A kormány alkotmányos védelmet kíván adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak. Emellett már dolgozik a gyermekes szülők adóvisszatérítésének részletszabályain is, összesen 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent a bejelentés – áll a közleményben.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (147 670) és Pest megyében (113 854) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 341), Győr-Moson-Sopron (44 934) és Hajdú-Bihar megye (43 051). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 904 fertőzöttel.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
De most őszintén, meddig tartana elrendelni a maszkviselést zárt terekben és tömegközlekedési járműveken?

Ha negyedik hullám lecsengése után is azt mondják... hazudják, hogy megtettek mindent, akkor kell őket tojással és rothadt zöldségekkel megdobálni!
Gazella
Sima megfázással hatósági karantén... elmentek a tetvedékbe.
Reggel hideg napközben meleg és akkor száraz levegő társul hozzá, ez mióta covid nyunyokák..
Gazella
@fűre lépni szabad: mert a maszk semmit se véd... fel kéne már fogni!!
Maszk csak arra való, hogy a műtéteknél ne kerüljön cseppfolyadék a szájba, orrba ..értve. pl: vér, víz.. fertőzött (tudod ami szét szakadt a betegben) lé keverve belfolyadékkal... soroljam??
namihami
Máááár?! És még alig dördült el a startpisztoly. Talán nem kellett volna (a nyaralók általi fideszes bevételek fetornázása végett) a karámajtót olyan szélesre tárni. Persze, én is tudom, hogy az abból származó pénz kellett és az így szaporodó betegekkel úgyse fogja ez a tulajdonosi réteg ugyanabban a környezetben kipihenni a pénzelköltés fáradalmait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.