Tizenhárom beteg meghalt és újabb 1072 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – foglalja össze az MTI a koronavirus.gov.hu hétvégi összesítését.

Nyakunkon a negyedik hullám: több mint ezer új fertőzött és 13 halott egy hétvége alatt Fotó: MTI/Varga György

A kormányzati portálon azt írták: 818 231-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 136-ra, a gyógyultaké 780 465-re emelkedett – adta hírül az MTI.

Az aktív fertőzöttek száma 7630. Kórházban 380 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 4031-en vannak, a mintavételek száma 6 805 886.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Varga György

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Amig tart a vadaszati hobbi-bemutato, addig 13, 4, 19, 22, 7 lesz a napi halalozasok szama, amit bevallanak, mert igazolniuk kell, hogy NINCS jarvany! Ugyebar, csak ok tudjak azt a legjobban, hogy valojaban hanyan halnak meg - mivel az mti es nyunyoka neni merkelyvel egyutt orban szivarzsebebol kandikal ki ( amikor nem a seggenel latjak el a WC papir szerepet )- szoval azt mondanak, amit akarnak, a mai cenzura mellett feherember adatot, VALODIT kicsavarni nem fog orbanekbol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@division: Nalunk ezerrel megy az oltas - csak Pfizer van - es most mar az iskolas gyerekek is megkapjak azt. Erdekes modon az emberek minden evben elmennek beoltatni magukat a "sima" flu ellen - nem kerdeznek, nem ketkednek - MENNEK! Es most, amikor valoban eletet menthet az oltas, akkor elkezdenek kekeckedni, buta kifogasokat talalni.
Nalunk nagyon jol kezelik a kerdest, bar az idopontos elojegyzeses modszer elegge szar - en meg azon keresztul kaptam az oltast, de mivel a maoriaknak, samoanoknak kulon rendszert allitottak fel (ok allitolag erzekenyebbek minden jarvanyra, mert nem tul jo a veluk szuletett immunrendszeruk ) nekik felallitottak egy olyan oltokozpontot, ahova az es akkor setal be, amikor ideje van ra! Igy kapta meg a ferjem is, meg a lanyom is az o oltasukat, mert az elo"foglalos rendszer borzasztoan nem rugalmas. Mindkettejuknek sokkal elobb meg kellett volna kapnia - a ferjemnek a leukemiaja, cukorbetegsege miatt, a lanyomnak azert, mert egy szallodalanc ettermenek-pubjanak a vezetoje, es igy idegenekkel is kell erintkeznie. Mindkettot visszadobta a rendszer, az eletkorukra hivatkozva. Szoval itt azt akarjak elerni, hogyha MINDENKI - kb. 95-98 % - megkapja az oltast, akkor ezeknel az embereknel ugyanolyan immunitas alakul ki a covid ellen, mint amirol Te is beszelsz: megkaphatjak a betegseget az emberek, de nem halnak bele, nem szorulnak korhazi vagy intenziv kezelesre - tehat MINDENT ki tud nyitni az orszag, a turistak es a gazdasagi elet elott is! Mert a "sima" flu oltasok ellenere minden evben igy is meghalt a "rendes" fluban is parszaz ember - hat igen, ennyi a veszteseg, mert az influenza tud halalos kombinacioban is fellepni. Ez nem oltas egyebkent sem, hanem immunrendszer-javitas, immunizacio,- es max. kesobb ugyanugy evente ismetelendo lesz, mint a sima flu oltas. (Csak akkor lehet, hogy mar el is marad a "sima" oltas, csak a covid marad meg, mert az a sima flura is hasznalhato lesz). Ilyen pofon egyszeru! Tehermentesiti a korhazakat is.
karma1
@division: Es meg egy: orbannak oriasi bune, hogy egyaltalan nem foglalkozik a tesztelessel - csak talan koveto modon, de meg ugysem mindig, volt olyan ismerosom, aki konyorgott azert, hogy kijojjon hozza a mento tesztelni - nem kapott tesztet, nehany nap mulva meg is halt.
A kontaktkutatas a masik - amivel le lehet kovetni, hogy egy ember hanyat tudott megfertozni, es azokat mielobb letesztelni: ez borzasztoan fontos lenne!
Azert van mas hirem is: amennyiben ennyire ellazitja az intezkedeseket orban, o maga sem keruli el a megfertozodes lehetoseget - bar szerintem o pfizert kapott, csak tagadja es megprobalta a kinait nepszerusiteni, szoval bort iszik es vizet predikal.
Most jon a "sima": flu szezon - mindenkinek sokkal jobban kellene magara vigyazni, minthogy oriasi, ellenorizetlen tomegrendezvenyekre jarogat, mint ahogy pl. a vadaszkiallitas, EB, meg minden mas kongresszus, talalkozo, jamboree...
Nem most fog mutatkozni azonnal a katasztrofalis eredmeny, hanem 2-4 hettel keseobb. De akkor mar keso lesz!
karma1
@Emmersson71: A Pride-ot se kellett volna megtartani, de megtarthattak, mert orban megengedte, hiszen ha a Pride-ot betiltja, akkor nem hivatkozhat a szar homofob torvenyere ugy, mint ami CSAK a pedofilokra vonatkozik, es ha ezt betiltja, akkor az osszes tobbi tomegrendezvenyt is be kellett volna tiltania! Ennyi! Igen, azt SEM kellett volna! Es nem azert, mert homofob tiltas lett volna, hanem mert tomegrendezveny!
gina
Ugyan, ameddig zsiros putris állitja nincs járvány, nincs ellen beszélés...az úgy van és punktum
division
@karma1: Tavaly a védekezésnek köszönhetően a flu is elmaradt, hiszen megvolt a távolságtartás, a maszk, zárások, stb. Nem fura? A vírusok nem tudtak igazából működni. Most is ezt kellene, plusz immáron oltás is van. Sajnos nálunk "szeretett" kormányunk nem így látja, minden fontosabb mint a vírus terjedésének megakadályozása. Már van olyan teszt a gyógyszertárakban, amely nyálból 97% - os biztonsággal mutatja ki a vírust, az ára mindössze 3600 ft. Vajon ezekből miért nem kaphatnak a házi orvosok néhányat? Talán kiderülne, hogy bizony vannak pozitív náthás gyerekek, felnőttek, akik be vannak oltva, és borul a bili? Nem lehetne vadászkiállítás, tömegrendezvény, se semmi? A kínai oltás jó, szögezzük le. Csak nem 60 felett és nem krónikus betegeknek. A lényeg, hogy tesztelni kellene minél többet, oltatni magukat az embereknek, legyen Pfizer, Moderna, Sino, stb. készleten, mindenki olyat kapjon amilyet kell és szabad. A maszkokat még fel kellene tenni legalább zárt helyiségekben, ahogy a távolságtartásra is törekedni kellene, és akkor talán megint nem keveredne össze a flu meg a covid. Jövő nyárig meg ígéretes kísérletek zajlanak még le, és talán meglesz az az egy oltás, ami kivédi a flut és a covidot is.
karma1
@division: Nalunk is elmaradt a "rendes" flu - most kepzeld el azt a szitut, hogy kiderult: ha az emberek CSAK mnaszkot viselnenek mondjuk csak a kozhelyeken, vagy zart helyeken, akkor kiderulne, hogy nem kell az evenkenti szar influenza oltas sem, csak a maszk, ami moshato is lehet, nemcsak eldobhato. Tehat gazdasagos is!
Hat minden gyogyszergyarto eldobna az agya't!
Pedig ez lenne a megoldas: mindenkit immunizalni, es aki elkapna a betegseget es nincs beoltva sem, hat annak erosen benne lenne a paklijaban, hogy meghal. Nem cinikusan mondom ezt, nehogy azt hidd, csak azt gondolom, hogyha nem hajlando elfogadni az oltast, akkor sokkal korabban meghalhat, mint ahogy egyebkent halna meg. Ezt mindenkire ra kell bizni: ha pedig megvan egy jo atoltottsagi arany, akkor teljesen ujra kell nyitni a hatarokat, es induljon meg az elet - az influenzat ugyse kepes evezredek ota kiirtani az orvostarsadalom - ezzel kell elni, es ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.