Még ha a 2022-es parlamenti választás idején egy, a 2015-ös menekültválság érintené az országot, a felmérésben megkérdezett fővárosiak 58 százaléka az ellenzékre szavazna. A községekben már más a helyzet.

A Népszava cikke szerint még a "migránsozás" sem segít a kormánypártokon a fővárosban, a budapestiek 58 százaléka az ellenzéki összefogásra voksolna 2022-ben, ha addig egy menekültválság alakulna ki. A lap megbízásából a Publicus végzett közvélemény-kutatást, a felmérésből derült ki ez. 

Felmérés: még a migránsozás sem hozna elegendő szavazatot a Fidesznek Budapesten

Fotó: 123rf.com

Ha ilyen, Magyarországot is érintő menekültválság alakulna ki 2022-ig, akkor a Fideszre 28 százalék szavazna, 14 százalék a bizonytalanok aránya. A községekben viszont 44 százalékra számíthatna a Fidesz-KDNP, az ellenzék 32 százalékot kapna.

A cikk szerint egyébként a felmérésből az is kiderül, hogy egy esetleges menekültválság idején tartott parlamenti szavazáson 39-39 százalékot kapna az ellenzék és a kormánypártok is.

"A magyar társadalom egyébként ma ugyanolyan megosztott, mint hat évvel ezelőtt volt, amikor a Publicus Intézet egy mostanihoz hasonló kutatást készített a menekülthullám fogadtatásáról. A lakosság egy része akkor is szolidáris volt, másik része menekült ellenes, egy harmadik csoport pedig addig volt szolidaritás, amíg a menekültek nem léptek magyar földre. A szerb határra akkor még csak tervezett kerítés megépítésével a Fidesz szavazók kétharmada értett egyet, mások szinte alig támogatták"

- olvasható a cikkben, amely szerint most, hogy az amerikai csapatok kivonulása és a tálibok visszatérte után százezrek menekültek el Afganisztánból, most a magyar lakosság 71 százaléka gondolja úgy, hogy a 2015-ös menekültválsághoz hasonló méretű menekülthullám indul meg Európa felé, ami érinteni fogja Magyarországot is. 20 százalékra tehető azok száma, akik nem számítanak ilyenre.

A lap kiemeli, hogy a 2015-ös menekültválsághoz hasonlóan a magyar kormány ismét azt hangsúlyozza, hogy az európai vezetők nem veszik elég komolyan a várható következményeket. A kormánypárti szavazók között vannak a legkisebb arányban (9 százalék), akik szerint az európai országoknak be kellene fogadni azokat, akik bizonyítani tudják, hogy életveszély elől menekülnek. 23 százaléka a Fidesz-KDNP-nek azt tartaná helyesnek, ha a menekülőket Afganisztánba toloncolnák vissza. Az ellenzéki szavazók pont fordítva gondolják a dolgokat, de abban közös az egyetértés mindkét tábor részéről, hogy az Afganisztánnal határos országokat kellene segíteni inkább, hogy ott tudják kezelni a menekültek kérdését. A magyar társadalom közel kétharmada ezt tartaná helyes lépésnek, függetlenül az érintett országok álláspontjával. 

Forrás: nepszava.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Hogyan? Megint beterel pár ezer migránst a fidesz, hogy a magadfajtát megvezesse?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hát, azt már Horthy kormányzó úr is konstatálta, hogy Budapest "szeresse" a vörös rongyokba öltözést!
CsipkeRózsa
Ez a felmérés is bizonyíthatja, hogy Orbán a migráns-veszélyre kihegyezve, hazudozva mondatait, nyert az előző választásokon is.
Shikari
@NKF: Ez így nem állja meg a helyét! Az ellenzék szart ér és nem mást! :-)))))))))))))))))))))
Shikari
@ómió: Ez már akkor is probléma volt, csak a Kormányzó Úr nem takarította ki a várost a komcsiktól teljesen!
durbincs
@CsipkeRózsa: @csak húgy...: @Aki Én: maguk meg már a Veres Őrséget szervezik lent az Óláh bánya mélyén ?
durbincs
@Dr. Proktor: azért azzal 50IQ-val ,Ezt inkább köszöngesse csak az Elkúrosnak ? igaz @csak húgy...: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.