A gépet tavaly vette meg a magyar állam a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében, illetve azért, hogy fejlessze az ország légi szállítási kapacitását.

17 milliárdért vásárolt a külügy a vakcinaszállító gépet, de másfél hónapja nem tud felszállniFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az index.hu információi szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Airbus A330-as repülőgépe azért nem tud felszállni, mert egyelőre nem állapodtak meg az üzemeltétésének feltételeiről.

2020 decembere és 2021 májusa között a gép 15 utat tett meg Pekingbe és Moszkvába, de járt a balkáni országokban, Portugáliában, Máltán és Mongóliában is.

Az utolsó útja augusztus 16-án ért véget, azóta Ferihegyen pihen. A külügyminisztérium ráadásul úgy tervezte, hogy amikor majd a gépnek nem lesz feladata, akkor a WizzAirnek adják bérbe, és ezáltal szereznek bevételt a gép költséghatékony üzemeltetéséhez. Ez utóbbi az, amit egyelőre nem sikerült megoldani – írja az index.hu.

A KKM ezzel kapcsolatban egyelőre annyit mondott, hogy semmilyen kereskedelmi megállapodás nem jött létre, egyelőre még csak a gép „kereskedelmi értékesítésére irányuló előkészítő munkálatok” – vagyis a bérbeadás – vannak folyamatban.

Forrás: index.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ezt a gépet dugipénzből vették, mert azt szokták titokban elkölteni a háztartásokban.
kissé felnőttem
nagy az előnye orbán nem röpköd vele de nem is zuhanhat le a gép sem kár lenne érte majd kiteszik a Győrből eladott helyére a 85 ös 1 es elágazóhoz büfének mert az elődjét ugye eladták a szlovákoknak hoppá akkor most 1 : 1
human
Szijjártó elrepcsiztek a kerozinkészletet?
kulabombaafityiszre
Mindegy,csak a pénz forogjon,hogy lehessen lopni belőle.Igaz fidernyákok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.