Azon már nem lepődünk meg, amikor nagy értékű, önkormányzati kézben lévő ingatlanokat játszanak át NER lovagok kezére bagóért, de a fordítottja azért új. 

A nyáron megváltoztatott örökségvédelmi szabályozás a 200 négyzetméternél nagyobb ingatlanokat érinti a Duna-partok, a budai Várnegyed és az Andrássy út világörökségi helyszínein. A kormány akkor közölte, a szabályozás célja az volt, hogy a Duna-partok, a budai Várnegyed és az Andrássy út, illetve egyes vidéki helyszínek (például Tokaj) esetében a kormány megakadályozza, hogy az értékes területeken álló ingatlanok tömegesen külföldiek kezébe kerüljenek, vagy azokat a világörökségi területhez nem méltó célra használják fel – írja a Telex.hu.

Sokkoló! A semmiből szerzett elővásárlási jogot az állam bizonyos lakásokra

Fotó: 123RF.com

Az idén nyáron aztán sok magyar ingatlantulajdonos lepődhetett meg. Hiszen a korábbi tájékoztatással ellentétben a nagy, egészen pontosan

a 200 négyzetméternél nagyobb lakások tulajdonosai arról kaptak hivatalos értesítéseket, hogy az ingatlanjaikra az állam elővásárlási jogot szerzett. Noha természetesen az állami elővásárlási jog nem „államosítás”, de azért egy adásvételi folyamatban így is zavart kelthet az eladó és a vevő oldaláról is, ha ott van kockázatként, hogy az állam belép a folyamatba.

Forrás: Telex.hu 

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@verőce21: mondhattad volna egyszerübben is,- amire a fidesz foga fáj,arra büntetlenül lecsaphat! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: te csak a kétkezi munkát becsülöd? nem is tudom,hogy kik taszíthattak ebbe a nagy elkeseredésbe!? a többpárt rendszer úgy müködik,hogy az ellenzék kontrolálja a kormányzó pártot,hogy ne követhessenek el semmi jogelleneset,közben ti folyamatosan köpköditek öket,mi közben ök a munkájukat végzik! én értem,hogy sok ütödöttnek az egy párt rendszer érthetöbb volt mert ott kuss volt és ti abból jobban értettetek! -gyakorlatilag egy évekig trabira váró generáció...
csak úgy....
@rokker33: ti azokra köpködtök akik próbálnák védeni az érdekeiteket...
ennél butább nincs is a világon,-valami rálátásod van már az osztrákokra,hogy nekik mitöl megy jobban ?
Eladott Ország
A fidesz amit nem tud ellopni, abba beköltöznek. A pártállam egészen egyszerűen nem képes felfogni, hogy nem tudnak mindenkit megfenyegetni, megzsarolni, eltaposni. "Ha a tulajdonos harmadik személytől olyan vételi ajánlatot kap, amelyet el kíván fogadni, az ajánlat elfogadása előtt köteles az ajánlatot teljes terjedelemben közölni az elővásárlásra jogosulttal."
Toller Béla
A klientúrát etetni kell ! Ti ott, Dobrev, Karácsony meg te is, Márky, ne így csináljátok !
rokker33
@csak úgy...: Oszt most nem egypárt rendszer működik? A Ti gyurcsótány barátotoknak köszönjétek meg ,hisz ő juttatta Orbánt hatalomra!Az ellenzéknek 12 éve semmi értelme ,csak pénzpocséklás ezeknek a naplopóknak havi több milliót fizetni!Ennél még az 1 pártrendszer is jobb volt, legalább nem kellett a sok ellenzéki csürhét fizetni. Úgy sincs semmibe beleszólásuk,akkor mégis mi értelme van? Orbánt ezek a büdös életbe nem fogják leváltani!
ómió
Efftársi elővásárlási jogot nem sikerült kibundázni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.