A Momentum pár hete lemondott pártelnöke viccesen jelezte, hogy kit támogat a pártvezetői posztra eddig jelentkezett két aspiráns, Donáth Anna EP-képviselő és Orosz Anna újbudai alpolgármester, a Momentum ideiglenes pártelnöke közül. Fekete-Győr csak annyit mondott, ő Annát támogatja.

Interjút adott a Blikknek Fekete-Győr András, aki a Momentum Mozgalmat (ami már párt) a megalapításától egészen az ellenzéki előválasztás első fordulója utánig vezette, ám a gyenge miniszterelnök-jelölti szereplése után beadta lemondását a párt éléről, ezt pedig a pártvezetőség el is fogadta. 

Fekete-Győr András szerint a választók üzenték neki, hogy tanulnia kell még

Fotó: Facebook/Fekete-Győr András

Mint az interjúban elmondta, picit változott az élete a lemondása óta, ám összességében annyira nem, hiszen a több mint fél évtizednyi vezető poszt után akkor is közösen gondolkodik a többiekkel, ha már nem a Momentum vezetője. Ráadásul a pártja listavezetőnek választotta meg, emellett pedig készül az apaságra is, úgyhogy nincs sok ideje elmélkedni a dolgokon.

Azt is elmondta, nem kapta el a depresszió attól, hogy már nem ő vezeti a Momentumot, úgy érzi, lett fél éve, amikor az apaság mellett lesz ideje elmélyíteni a tudását. Tervei szerint sokkal többet szeretne olvasni, inspirálódni. 

A frakcióvezetést – ami a jövő zenéje Fekete-Győr András szerint – nem ő fogja eldonteni, erről a pártvezetés dönt majd. A frakcióvezető posztot is szívesen vállalná, de 

nem én vagyok az egyetlen, aki meg tudja csinálni.

Azt is hozzátette, hogy a

törvényhozói munkán túl kormányzásra készülünk, és nagyszabású feladatok várnak ránk a zöld átállástól a korszerű oktatási rendszeren át a korrupcióellenes ügyészség felállításáig bezárólag. Ott számíthat rám Magyarország, ahol a legnagyobb szüksége lesz rám.

Arra a kérdésre, hogy mennyi volt pártelnökként a fizetése, a poltikus elmondta, 350 ezer forintot keresett nettóban havonta, ami a politikában nem számít soknak, de ő szégyelli, hogy így is több mint kétszer annyi volt a fizetése, mint egy kezdő tanárnak. Ez utóbbit viszont az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványának tartja, amin változtatni kell a kormányváltás után.

Az interjúban a pártvezetői posztra eddig jelentkező két aspiráns, Donáth Anna EP-képviselő és Orosz Anna újbudai polgármester, ideiglenes pártvezető is felmerült. Arra a kérdésre, hogy melyiküket támogatja, Fekete-Győr András nevetve annyit felelt, hogy 

Annát.

Szerinte mindketten más-más szempontból lennének alkalmasak a posztra, mert mindketten más dimenzióban mozogva szerez fontos tapasztalatokat (Donáth Anna az Európai Parlamentben, míg Orosz Anna az önkormányzati szinten dolgozik). Szerinte nehéz döntés vár a küldöttekre, de úgy véli, bármelyik Anna is lesz a befutó, a Momentum-generáció fog nyerni.

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint Orosz Annának van közel Fekete-Győr elmozdításához, az egykori Momentum-elnök azt felelte, erről Orosz Annát kell megkérdezni, nem őt. 

(...) Nálunk a Momentumban a felelősség vállalása egy fontos közösségi érték, az elmúlt 30 évben szőnyeg alá söprést láttunk a magyar politikában. Erről szólt a lemondásom. Meghoztam egy döntést, hogy elindulok az előválasztáson, de nem úgy szerepeltem, ahogy elvártuk volna. Azt üzenték a választók, hogy tanulnom kell még, kormányzóképességet kell szereznem, amit őszintén köszönök, és amit meg is fogadok. Az, hogy Orosz Anna is a felelősségvállalás fontossága mellett állt ki, az csak a Momentum értékét tükrözi

- tette hozzá.

Az interjú végén Fekete-Győr András elmondta még, hogy a nulláról építették fel a pártot, aminek mostanra van körülbelül félmillió szavazója, és várhatóan 15-20 fős frakciója lesz. Magáról annyit mondott még, hogy ő közösségépítő, létrehozó típusú vezető, aki ezeket a képességeit egyszer majd Magyarország szolgálatába szeretné állítani,

a teljes magyar nemzet korszerűsítésében és kibékítésében szeretnék feladatot vállalni.

Forrás: blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

penege
nem pont ezt üzenték.. :D :D
tűnj el... ez volt az üzenet...
jesz
a frakcióvezetést is vállalná? nebassz...nem előnyös frontembernek lennie...(a pártra nézve) olyan szép úgysem lesz, mint Orosz Anna.
kakambuki
@penege:Igaz lehet. Azt üzenhették hogy menjen a csáá-ba sürgősen, a baromságaival együtt!
ómió
A saját baleksága semmit nem üzent?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.