A kutatóbiológus, biokémikus a Facebookon egy kommentelőnek válaszolt, ebben írta le, hogy szerinte mikor érdemes beadatni a 3. vakcinát.

Biztos forrás: Karikó Katalin mondta el, mikor érdemes felvenni a 3. oltástFotó: MTI/Cseke Csilla

Karikó Katalinra, a Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológusra, biokémikusra tavaly figyelt fel jobban a nem szakmai közönség, miután sikeresen szabadalmaztatták a nevéhez köthető szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiáját. Így az ő szabadalma alapján készülhetett el a Pfizer-BioNTech Covid19-vakcina.

Ez pedig azt jelenti, ha valakire érdemes harmadik oltás-témában hallgatni, akkor az ő. 

Éppen ezért nem is csoda, hogy a kommentelők fogták, és egyenesen őt kérdezték meg a közösségi oldalán, hogy mikor érdemes felvenni a harmadik dózist. A ripost.hu szúrta ki, hogy  egy hozzászóló Karikó Katalin Facebook-oldalán arról érdeklődött, hogy 2 Pfizer-védőoltástól mennyi ideig védett az ember. A magyar biokémikus válaszolt is:

5-6 hónap után jobb felvenni a harmadikat, az nagyon magasra viszi az ellenanyag-szintedet

– írta.

Forrás: ripost.hu
Fotó: MTI/Cseke Csilla

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Gazella: Mindenki hálás lesz neked, ha befejezed...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Gazella: Ezt még belinkelem, de felesleges rá válaszolnod, mert úgyis tudom mit mondanál, gondolkozz inkább el rajta amennyiben képes vagy rá, bár mint mondja is a végén a Dr. Úr, nem antivaxxereknek készült (ahogy egyik videója sem, mind tudományos alapot képez ugyanis, amit nem minden ember képes felfogni):
www.youtube.com/watch?v=hMg0kuRoA_A
kereső
@Gazella: Ti viszitek előre a világot! Általatok lesz ez egy jobb hely. Nem azoktól, akik egy életen át tanulnak, nem azoktól akik a tudásukat az emberiség javára forditják, Nem is kell ezt értélkelni, mert ti sokkal többet tesztek az emberiségért- az elhülyülésért, a butaság erősitésért,
terlasz
@division: Jó látni, hogy más is Zsolt oldaláról tájékozódik Covid-ügyben. Nagy igényességgel, odafigyeléssel állítja össze videóit.
Béla333
Nem úgy van az! Majd jön a futsal miniszter (másodállásban virológus szakember) és megmondja szeretett népének az igazságot.
Úgy, ahogy sikeresen behozta az országba a kínai és az orosz vakcinát és az engedélyt is kiadta rájuk...
Ludas Matyi
Dollar Milliardokert en is hazudnek! Elöször csak 1 oltas kellett, most mar ott tartunk hogy 5 is kelleni fog. Hany embert is oltottak be 1 x eddig 3 Milliardot? x 100 € = 300 Milliard €. Ha csak 3x oltakozik a birka nep az = 900 Milliard a Karinkonak es Co.nak. Na ebböl kapnak az orszagok vezetöi is szepen, hogy reklamozzak a Placebo fröccsöket.
division
@terlasz: Igen, ő nagyon érti ezt az egészet, de mellette nekem van még egy mikrobiológus tesóm meg egy immunológus, rákkutató, egyetemi tanár sógornőm is, akinek előadása is van nem egy a neten, többek között a covidról és az oltásokról is.
@Ludas Matyi: Azért az jó, hogy egyre kevesebb az olyan ember, aki úgy gondolkozik mint te, Pali, vagy éppen Gazella. A tudomány nem úgy működik, mint amikor egy mérnök megtervez egy gépet, legyártják, és onnantól minden fasza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.