Kósa Lajos rosszul tudja, mert nem a Belügyminisztérium (BM) vett a Pegasus nevű izraeli kémszoftverből, és Pintér Sándor vizsgálatot fog indítani, hogy Varga Judit szabálysértést vagy bűncselekményt követett-e el – mondta Vadai Ágnes DK-alelnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Kósa megint hülyeségeket beszélt? Vadai szerint nem a BM vette meg a Pegasus-szoftvert

Fotó: pixabay.com

A Telex csütörtökön késő este megjelent cikke szerint Kósa Lajos csütörtökön mondta azt egy sajtótájékoztatón, hogy a kormány – egész pontosan a BM – vásárolta meg a szoftvert.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke erre azt mondta, hogy ugyan meg tudja erősíteni, amit Kósa mondott, de a minősített adattal való visszaélés miatt akár 3 év letöltendőt is kaphatnak.

Vadai az Egyenes Beszédben azt mondta, hogy Pintér Sándor meghallgatásán – aminek jegyzőkönyvét 2050-ig titkosították – nem az hangzott el, hogy a BM vette volna meg a szoftvert, azt azonban nem mondhatta el, hogy ki írta alá a szerződést magyar oldalról.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A kormánynak baromira nem célja,hogy végre tisztázódjon ez a dolog,és amivel így vannak,(nem kevés dologról van szó) azt titkosítják nyóccáz évre. Ez 50 évre van titkosítva,és ugye,ennek a kormánynak a tagjai egytől egyig már a makkosban lesznek 50 év múlva,2 méter mélyen,és pont lesz@rják,hogy mekkora genyóságuk fog kiderülni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Megint ? Mé volt már amikor nem? Ez a Fidióta bedontötte 10 perc alatt a forintot is amikor államcsődről hablatyolt a barma.
Inygyen dísz-nyók hogy vannak Kupakos Lala eteted őket rendesen ? Ők eszik amit eléjük teszel ?
Béla333
@kereső: 08.38
Ne haragudj, de nem vizsgált ki semmit sem Vadai, inkább elmaszatolt minden kompromittáló szálat.
Ha nem védenéd ilyen vehemensen Vadait, akkor hagynám a fenébe, de azt nem bírom szó nélkül hagyni, hogy az akkori MSZP-Fidesz aktuális mutyiját bizony Vadai maszatolta el:

tasz.hu/informacioszabadsag/sikeres-gripen-kampany-urom-az-oromben
"2007. június:„Egy svéd tévécsatorna műsora június elején azt állította, a cseh Gripenek beszerzéséhez hasonlóan Magyarországon is tevékenykedett egy osztrák üzletember, aki több millió dollárt kapott a gépeket gyártó konzorciumtól. Az MSZP ezután parlamenti vizsgálóbizottság létrehozatalát kezdeményezte, hogy tisztázzák a beszerzés körülményeit. A Fidesz úgy reagált, hogy egy másik bizottság létrehozását javasolta a szerződés 2003-as módosításának kivizsgálására.
(A parlamenti vizsgálóbizottságok valójában sosem jöttek létre, a kormány hozott létre egy bizottságot, melyet a honvédelmi minisztérium államtitkára, Vadai Ágnes vezetett.)
A Times korábban CIA-jelentésekre hivatkozva azt írta: a „két legnagyobb magyar párt”, amely ez idő tájt a Fidesz és az MSZP volt, körülbelül tíz-tízmillió dollárt kapott a Gripen-szerződés elősegítése érdekében."

Maradjunk annyiban: Semmit nem vizsgált ki!
kereső
@Béla333: Kivizsgálta, 45 évre titkositva!És nem védem Vadait- nem rokonom, nem Ángyom.Az az osztrák "üzletember" egy osztrák gróf volt- akit biróság elé is állitottak, elitéltek- a magyar ügyészség viszont nem volt kiváncsi a vallomására, és a svédek által lefolytatott vizsgálat eredményeire sem.
kereső
@sgl: Sem hatalma, sem befolyása.- mint ahogy egyetlen ellenzékinek sem.(kivéve a gyevi birót)
Béla333
@kereső: tegnap 18.04
Ez is addig eldönthetetlen, amíg nem tudjuk meg úgy 40 év múlva, hogy mit is titkosítottak.
Én annyit látok, hogy világraszóló botrány a Gripenek vásrlása és világraszóló botrány volt a cca ugyanilyen összegű kiegészítők, fegyverzetek vásárlása. Az első a Fidesz, a második az MSZP mutyija volt.
A végeredmény meg az, hogy soha, senkit nem vontak felelősségre korrupció miatt, sem a Fidesznél, sem az MSZP-nél.
De Vadai az kivizsgálta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.