Szabad az út Máltára már azoknak is, akiket először a WHO által elfogadott vakcinákkal oltottak be (pl. Sinopharm), és azóta megkapták az ismétlő oltást (3. dózist), amely ismétlő oltást az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott 4 oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Jansen) valamelyikéből kapták, legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt – írta a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közleményében.

Két Sinopharm után egy Pfizer, és utazhat

Fotó: pixabay.com

A 24.hu által idézett közleményben azt írják: a máltai Egészségügyi Hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint az alábbi oltáskombinációkkal szabadon, azaz kötelező karantén és PCR-teszt nélkül lehet Máltára beutazni minden 12. életévét betöltött utazónak, feltéve, hogy az alábbi feltételek egyikének több mint 14 napja megfelelnek:

* Az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikével vannak teljesen beoltva (a Jansen esetében 1, a másik 3 oltóanyag esetében 2 dózissal) és erről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy

* felgyógyultak Covid 19 fertőzésből (regisztráltan) és azóta már 1 adagot megkaptak az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikéből és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy

* először a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével oltották be teljesen (megkapta mindkét szükséges dózist) és azóta megkapta az ismétlő (3.) oltást is, mely oltás az EMA által elfogadott 4 oltóanyag valamelyikével történt (pl. 2 Sinopharm után 1 Pfizer) és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek.

További feltétel, ami mindenkire vonatkozik: hogy az elmúlt 14 napban nem járt „Dark red”, azaz sötétvörös listás országban, még tranzitországként sem. A lista folyamatosan frissül, változik.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: látod, megint hülyeséget beszélsz...ez osztrák adat, ott nem oltottak sinóval...ennyi..
Pálinkás Pál
@division: szövegértés?...covid ügyben nem veszem igénybe a tb-t...a covid kórházi ápolásról beszélgetünk...
division
@CsipkeRózsa: Nem hiszem hogy el fog tűnni. Az átoltottság megfelelő számú elérése esetén max. megszelídülhet mint az influenza, egy oltás évente.
division
@Pálinkás Pál: Persze, igaz, a covidról van szó, csak nekem közben beugrott, hogy mennyi egészségtelenül étkező, cigiző, drogos, stb. ellátását kell biztosítanunk, ezért is kevertem véletlenül bele. Jelentős részük tb - t sem fizet, ha meg igen, messze nem fedezi az ellátásuk költségeit.
division
@inhuman: Az elölt vírus nem tartalmaz élő vírust, az mRNS meg egyáltalán semmilyet. Nem kell félni amennyiben az oltás szabályait betartják, pl. két Szputnyikra nem adunk boosternek Janssent, mert az nem hogy emelné, még le is csökkentené a védelmet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.