Az Alapjogokért Központ összevetette az áprilisi és legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeit.

Egy felmérés szerint nőtt a genderideológiát elutasítók arányaFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt írták: míg 2021 áprilisában a magyar felnőtt lakosság 69 százaléka gondolta úgy, hogy a férfi és női nem vele született tulajdonság, addig novemberben már közel háromnegyedük, 72 százalékuk helyezkedett erre az álláspontra.

Ráadásul emelkedett azok aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik:

2021 áprilisában a válaszadók 66 százaléka, novemberben pedig már 73 százaléka utasította el e tekintetben is a genderideológia legalapvetőbb állítását.

Az Alapjogokért Központ két, országosan reprezentatív közvélemény-kutatást is készített arról, hogy mit gondolnak a felnőtt magyarok a „teremtett nemek” megváltoztathatóságát hirdető genderideológiáról.

Az áprilisi adatfelvétel során a teljes népesség több mint kétharmada, 68,5 százaléka mondta azt, hogy a férfi és női nem vele született tulajdonság, és csupán 22 százaléka azt, hogy az ember élete során azokat megválaszthatja.

Novemberre a férfi és női nemet teremtett nemként azonosítók aránya 72,2 százalékra nőtt, míg az azok megválaszthatóságát támogatóké 17,3 százalékra csökkent. Előbbi 3,7 százalékpontos emelkedést, utóbbi 5 százalékpontos csökkenést jelent a két adatfelvétel eredményei között.

Ezek alapján még határozottabban kijelenthető, hogy a magyar társadalom döntő többsége elutasítja a nemek teremtettségének, illetve a biológiai nemeknek a megkérdőjelezését

– állapította meg az Alapjogokért Központ.

Amíg áprilisban a magyar felnőtt lakosság 66 százaléka, a legutóbb már 72,6 százaléka mondta azt, hogy csak férfi és női nem létezik, ezzel párhuzamosan pedig 23,6 százalékról 18,1 százalékra csökkent azoknak a válaszadóknak az aránya, akik szerint további nemek is léteznek – írták.

Az Alapjogokért Központ 2021. április 6-7-én és 2021. november 22-24-én készített közvélemény-kutatást telefonos adatfelvétellel. Az ezer-ezer fős minták reprezentatívak a 18 évesnél idősebb lakosságra.

Azokban az esetekben, ahol minden megkérdezett válaszolt a kérdésre, 95 százalékos megbízhatósággal mondható, hogy a becslések maximum 3,16 százalékkal térnek el a teljes sokaságra jellemző értéktől – áll a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem is tudják, mi az, de ha a kolostormalac azt mondta, akkor el kell utasítani...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Mondhatták volna úgy is: " nőtt az agymosottak száma".
Csizmás Kond
Ez így nem igaz. A genderideológia soha nem volt elfogadott, tehát az elutasítás egy természetes reakció.
jesz
mai hír, hogy az egynemű párok miközben kisgyermeket fogadhattak örökbe, öt éven belül szétmennek, és a nyiladozó értemű kicsi ott áll a két buzi között, árván, teljesen megzavarodva...
Ezeket lapáttal kellene megkergetni...

Amúgy ez a jelentés tartalmazza azt is, hogy az emberek 77%-a cisznemű... A maradék 23% pedig nem tudja mi is igazából...persze felelősségnérzet nélkül
teuton57
Ha a "magyar tarsadalom" -ertsd birkak- pedig azt allitjak, hogy a Föld lapos, akkor az lapos!
Emmersson71
@teuton57: Bizony, a szélén pottyantak le anno a dínók. Vannak dinoszauruszok? Nincsenek! Ez is bizonyítja, hogy a Föld lapos.
ómió
Mi történt? "Aberrófogyatkozás" van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.