A lengyel kormányzópárt nem csatlakozik, ezért Salvini sem megy el a pénteki találkozóra.

Még meg sem alakult, máris szétesett Orbán szélsőjobbos frakciója?

Fotó: Facebook

A más tartalmú, ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni,

- írta szerdai Facebook-bejegyzésében Novák Katalin.

A fideszes politikus a 444-nek arra a cikkére reagált, amelyben azt írták, hogy értesüléseik szerint szombaton Orbán Viktor, Matteo Salvini, Marine Le Pen, Jarosław Kaczinsky más politikusokkal együtt megalapítják a szélsőjobboldali európai frakciót.

Novák Katalin a bejegyzésben hozzátette, hogy a Fidesz célja a „nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlásellenes, a hagyományos családi értékeket tisztelő embereknek” minél erősebb képviselete legyen. Megjegyezte:

Ami pedig a konkrétumokat illeti, pénteken utazunk Varsóba, hogy a következő lépést megtegyük. Időben tájékoztatni fogunk mindenkit a fejleményekről.

A hírportál a La Repubblicára hivatkozva később már azzal frissítette a cikket, hogy Salvini lemondta a találkozót, mert a lengyel kormánypárt, a PiS mégsem akar csatlakozni.

Forrás: 24.hu/444.hu

Címlapkép: Facebook

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orbán - Kaczinsky tengely sem fog sokáig tartani, mert a végüket járják, tovább Orbán nagy orosz barátsága a lengyelekre egyáltalán nem jellemző, sőt történelmi hagyománya van a ruszkik utálatának, ami bőven elég a váláshoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Alig több mint egy „En attendant Godot” egy másik dimenzióba

persze az is igaz, hogy annyi az alapvető ellentmondás, hogy már az is fikció, hogy beszélnek egymással

A legalapvetőbb persze az, hogy „ennyi dudás egy csárdában”, hiszen igazából mindegyik majmot igazából csak a hatalom egy újabb szintje érdekelné. Hangadó szeretne lenni az új formációban.
Hogy miről van szó? Azt hiszem a derék Népszava jól összefoglalta a lényeget: „Csak tárgyalnak a populista frakcióról - Bár folynak az egyeztetések arról, hogy a szélsőjobboldali pártok új képviselőcsoportot hozzanak létre az Európai Parlamentben, egyelőre nincs megállapodás.”!
Alapvetően az egylet meglehetősen abszurd, hiszen a legfőbb kohéziójuk az EU-elleneség, ugyanakkor néhány napja Salvini úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb cél „lehetőségünk lesz arra, hogy Brüsszelben új egyensúlyokról tárgyaljunk”!
A cikk egy külön érdekessége, hogy idézi a La Respublica-t: „Varsavia del fine settimana, proprio perché perplesso rispetto ai tentennamenti dei polacchi rispetto al progetto della Pan-Destra continentale”.
Igen ez a Pánjobboldali ez frappáns. majdnem olyan mókás, mikor Irbánék a páneurópai piknik évfordulós ünnepi-zagyválnak!!! =))
Rizikó
@csak úgy...: Román létedre aktívan beleszólsz a magyarok dolgaiba!
durbincs
@kula: @kula: maga nem kakaoscsiga ? tudja ? @bakcsubakka: @nezelodo: @Istenakinincsen: @T-Boly: ? meg csilletöcskölök ?
durbincs
@RonaGyuri: csak Mert maga volt barnainges fasiszta náci ? aki még most is szárnyasbetéteken gyakorolja a karlendítést ?
durbincs
@simmering73: aki @csak húgy...: még jó hogy a diliházba csücsül ? lent az oláh bánya mélyén ? maga igen beteg állat ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.