Mintegy 36 milliárd forint olyan plusz forráshoz jutott a Bige László tulajdonában álló péti Nitrogénművek Zrt. az elmúlt hét évben, amelyet kifejezetten a magyar gazdatársadalomtól vontak el – jelentette ki Farkas Sándor.

36 milliárdot vett el a magyar gazdáktól – Újabb kormánypárti politikus ment neki Bige LászlónakFotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Szolnokon beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol elmondta: a 36 milliárd forint kétévi öntözésfejlesztési támogatás összegével egyezik meg, ennyi pénz „landolt a péti Nitrogénművek zsebébe, többek között Bige László zsebébe”. Hozzátette:

Magyarország kormánya rendkívül sokat áldoz a vidékre, annak megtartó erejére, nem engedhetik meg, hogy "ilyen személyek, vállalkozások, cégek" tönkretegyék, elbizonytalanítsák a gazdálkodókat.

Hozzátette: most, amikor a nemzetközi piacon is bekövetkezett egy energiaár-robbanás, az elmúlt hetekben Bige László vezetésével a Nitrogénművek Zrt. olyan drasztikus áremelésbe kezdett, ami teljesen váratlanul érte a magyar gazdatársadalmat, elbizonytalanította, kiszámíthatatlanná tette gazdálkodásuk jövőjét – írja az MTI.

Szólt arról, hogy az elmúlt napokban a baloldal leendő, előválasztásokon nyert miniszterelnök-jelöltjének Bige László annyi pénzt ígért, „amennyit nem szégyell, illetve amennyit kér”.

Farkas ezt elfogadhatatlannak, felháborítónak tartja.

Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárium a járvány idején is helytállt, ugyanúgy termelt, kiszolgált mindenkit. Éppen ezért elfogadhatatlannak tartják és visszautasítják azt a bizonytalanságot keltő magatartást, mint amilyen a műtrágya árával való beavatkozás a magyar termelők, gazdák életébe. Szeretnék a következő időszakban megfelelő lépésekkel elkerülni, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő újra, a kartellezések megszüntetésére sokkal nagyobb figyelmet fognak fordítani – hangsúlyozta.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
És akkor MZP ezzel az útszélivel kvaterkázik.Forog a gyomrom.
Rizikó
Szorul a hurok az oligarcha nyaka körül! Nem marad el a gazdákat kizsigerelő számon kérése!
simmering73
A helyreigazítást, -miszerint szemenszedett hazugság amit állít a fidesz- már csak a választások után fogjuk olvasni.
tudode
Prózai!
.
Felfordul az ember gyomra arra, mikor reggel kinyitja a kütyüt, megtekinti azt, hogy mi újság a faluban!
.
Nem múlik el nap úgy, hogy ne szajkóznák az un. kormánypártiak a főmufti által az aznapra kiszemelt mádiumait. kifárasztásos acsarkodással, amelynek csak úgy kapásból évekig tartó macerával áldozataik is voltak.
.
Min pl. Tocsik Márta 800 milliós sikerdíja, amiért megdolgozott, és a Welt-2000 jogtulajdonosa
.
----- Emlékszik még Tocsik Márta nyolcszáz milliójára?.
www.nyugat.hu/cikk/emlekszik_meg_tocsik_marta_nyolcszaz_milliojara
.
----- Ma aprópénznek tűnik, de épp huszonöt éve megrengette Magyarországot.
www.nyugat.hu/cikk/emlekszik_meg_tocsik_marta_nyolcszaz_milliojara.
=============
.
Mint pl. a Welt-2000 jogtulajdonosa, aki
.
----- Szombaton aláírta, amit soha nem akart, másnap meghalt a pályázati szoftver volt jogtulajdonosa
444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja.
--------------------------
.
Ezzel megszünt az átlagállampolgárok számára is elérhető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amellyel kapcsolatban társadalmi munkában pályázatfigyelői feladatot láttam el!
.
Azt harsogta Farkas koma, hogy """Magyarország kormánya rendkívül sokat áldoz a vidékre"""!!! Miközben Hegedüs Zsuzsa néni a "Minden gyermek lakjon jól" keretében járta a falvakat, malacokat osztogatva!
.
Ehhez a Bigézéshez annyit, hogy pl. a II. világháború után az ország éléskamrája volt a vidék, ahová boltok hiányában a pestiek csereberélni jártak!
.
Jobban tennék a kormányközeliek tisztességesebbjei, hogy ragaszkodnának ahhoz, hogy mindenütt, ahol közpénzt kezelnek legyen belső szervezeti egység annak érdekében, hogy még törvényesítetten se legyen lehetősége a méltóságos nagy/földesuraknak csóriKÁZNI!
.
Rz a nap is acsarkodással kezdődött!
kereső
"Mintegy 36 milliárd forint olyan plusz forráshoz jutott a Bige László tulajdonában álló péti Nitrogénművek Zrt. az elmúlt hét évben, amelyet kifejezetten a magyar gazdatársadalomtól vontak el "m- értsd Csányi, Mészáros, Babis(igen a cseh kormány feje- akié Bábolna).
Ez a 36 milliárd az értékesitett műtrágya értéke. Nem kis üzlet- főleg a KITE(csányi), és Bábolna (babis) , amelyek intrágorként vannak jelen a magyar agrár finanszirozásban. Ha megvan a műtrágya gyártás és piac, akkor az ebből származó haszon IS!! náluk realizálódik.
csak úgy....
hányadik is bige abban a hosszú sorban,akiket a fidesz próbált lejáratni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.