Műtrágya-kartellezést emleget friss videójában az agrárminiszter, aki azt is belengette, hogy "minden lehetséges eszközt" be fog vetni a minisztérium a hazai biztonságos műtrágyaellátás érdekében.

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése – jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Nagy István agrárminiszter Bige Lászlóról: "a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot"

Fotó: Facebook/Nagy István

Nagy István videójában úgy fogalmazott: "a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot". A Nitrogénművek Zrt. "piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben" – fogalmazott a miniszter.

Azt mondta: a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson.

Az Agrárminisztérium határozott álláspontja, hogy a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos magyarországi műtrágyaellátás kapcsán – hangsúlyozta a miniszter.

Nagy István elfogadhatatlannak nevezte a termelőkön és a magyar családokon való inkorrekt nyerészkedést. "A vidéki Magyarország az ország bázisa, értékes erőforrása" – fogalmazott a miniszter, aki leszögezte: Bige László zsarolásának nem engednek. "Meg fogjuk védeni a magyar gazdákat és a magyar fogyasztókat!" – jelentette ki.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke azt mondta: "hangos a sajtó a műtrágyakartellezéstől".

Mint a szakember ismertette: a műtrágya "egy olyan imputanyag a mezőgazdaság tekintetében, ami nem megkerülhető", a "növények üzemanyaga". Ez határozza meg, hogy a gazdálkodók milyen termelési eredményt érnek el, s hogy mennyibe kerülnek az élelmiszerek a fogyasztók számára – közölte.

Ha ezt – a magas világpiaci árak mellett – emelik, azzal a magyar gazdálkodók és fogyasztók "zsebéből veszik ki a pénzt" – mutatott rá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke hozzátette: üdvözlik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését, amellyel a kartellezésben résztvevő vállalkozásokat megbüntette. Remélik, hogy elejét tudják venni az ilyenfajta piaci visszaéléseknek – mondta.

A videóban egy gazdálkodó, Horváth László azt mondta: nyáron kezdődött az áremelkedés, de ilyen mértékű, 4-4,5 százalékos emelkedésre nem számítottak. Megjegyezte: ez valószínűleg az élelmiszerárakban is meg fog jelenni.

A gazdálkodó úgy fogalmazott: "a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel". Ne akarjon többszörös extra profitot, hogy a műtrágyavásárlásból "finanszírozza a baloldal kampányát" – jelentette ki Horváth László.

Forrás: mti.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék, több ellenséget és föltételezett bünöst tudnak szülni egy hónapon belül,mint 10 termékeny cigányasszony purdét,egész életében..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@csipetke: erre azt mondaná a fidesz látják ez a lényeg. Az hogy ki mit nem tud már megvenni az őket nem zavarja, kórházak is tartoznak a beszállitóiknak
azt mondá rá hogy ő pedig nem fizeti ki akkor csőd de utána kórházaknál is de nála is.
csipetke
@Havanagi: 09:42 Már izélgetik egy ideje Bigét,tavaly háziőrizetben is volt,de végülis megszüntették,mert semmiféle bizonyítékot nem találtak ellene. Azt mondta Bige,hogy a főkönyvet nem hajlandók átvizsgálni,--amit nem is értek-- pedig ilyenkor mindent át kéne vizsgálniuk,hasraütésszerűen megvádolni valakit, elmebeteg dolog. Bár fideszéknél minden IS lehetséges,ha valamire szemet vetettek..
reanimator
És hol faszban van a...
Bakker, ténylg nem jut eszembe a neve.
A.. a... (most keresem a neten)
Egyelőre ezt találtam: www.youtube.com/watch?v=ua95fPR6HC8

Atomot Oroszországra !!!
Dr. Proktor
Sejteni lehet hogy ki lesz a végleges off-shore tulajdonos, majd egy stróman után...
Havanagi
@csipetke: sajnos ez így van.Bekebelezték a DIGI-t is,gondolom hasonló maffia módszerekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.