Mintegy 36 milliárd forint olyan plusz forráshoz jutott a Bige László tulajdonában álló péti Nitrogénművek Zrt. az elmúlt hét évben, amelyet kifejezetten a magyar gazdatársadalomtól vontak el – jelentette ki Farkas Sándor.

36 milliárdot vett el a magyar gazdáktól – Újabb kormánypárti politikus ment neki Bige LászlónakFotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Szolnokon beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol elmondta: a 36 milliárd forint kétévi öntözésfejlesztési támogatás összegével egyezik meg, ennyi pénz „landolt a péti Nitrogénművek zsebébe, többek között Bige László zsebébe”. Hozzátette:

Magyarország kormánya rendkívül sokat áldoz a vidékre, annak megtartó erejére, nem engedhetik meg, hogy "ilyen személyek, vállalkozások, cégek" tönkretegyék, elbizonytalanítsák a gazdálkodókat.

Hozzátette: most, amikor a nemzetközi piacon is bekövetkezett egy energiaár-robbanás, az elmúlt hetekben Bige László vezetésével a Nitrogénművek Zrt. olyan drasztikus áremelésbe kezdett, ami teljesen váratlanul érte a magyar gazdatársadalmat, elbizonytalanította, kiszámíthatatlanná tette gazdálkodásuk jövőjét – írja az MTI.

Szólt arról, hogy az elmúlt napokban a baloldal leendő, előválasztásokon nyert miniszterelnök-jelöltjének Bige László annyi pénzt ígért, „amennyit nem szégyell, illetve amennyit kér”.

Farkas ezt elfogadhatatlannak, felháborítónak tartja.

Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárium a járvány idején is helytállt, ugyanúgy termelt, kiszolgált mindenkit. Éppen ezért elfogadhatatlannak tartják és visszautasítják azt a bizonytalanságot keltő magatartást, mint amilyen a műtrágya árával való beavatkozás a magyar termelők, gazdák életébe. Szeretnék a következő időszakban megfelelő lépésekkel elkerülni, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő újra, a kartellezések megszüntetésére sokkal nagyobb figyelmet fognak fordítani – hangsúlyozta.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Bige leírt mindent fehéren feketét. Vajon minek vergődik a fidesz?Az teljesen világos,hogy ki akarják csinálni Bigét,ugyanakkor szó volt arról is,hogy csinálnak egy műtrágyagyártó céget. Nosza rajta,mindkettő meg fog élni. De Bige piszkálja orbán csőrét,hogy merészelt valaki meggazdagodni a fidesz nélkül?Valószínűleg a rezsim olvasta Bige korrekt válaszát az idióta vádjaikra,de a helyzet nem változott, a szövegértésük még mindig csak annyi,mint egy marék molylepkének.
kereső
Orbáni jogállam- nem adod szép szóval, nem mondod, hogy "jawhol mein fhürer", akkor elvesszük hazugságokkal, és rád kenünk minden hazugságot. Te leszel a felelős mindazért amit mi követtünk el a magyar vidék ellen.
Egyetlen kérdésem van, hogyan van ehhez képe csányinak, hogy igy szerezze meg mások vállalkozását, amely felépitéséhez semmi köze nem volt és nincs.Útszéli rablók, ocsmány erkölcstelen gazemberek.
kereső
És akkor MZP ezzel az útszélivel kvaterkázik.Forog a gyomrom.
Rizikó
Szorul a hurok az oligarcha nyaka körül! Nem marad el a gazdákat kizsigerelő számon kérése!
simmering73
A helyreigazítást, -miszerint szemenszedett hazugság amit állít a fidesz- már csak a választások után fogjuk olvasni.
tudode
Prózai!
.
Felfordul az ember gyomra arra, mikor reggel kinyitja a kütyüt, megtekinti azt, hogy mi újság a faluban!
.
Nem múlik el nap úgy, hogy ne szajkóznák az un. kormánypártiak a főmufti által az aznapra kiszemelt mádiumait. kifárasztásos acsarkodással, amelynek csak úgy kapásból évekig tartó macerával áldozataik is voltak.
.
Min pl. Tocsik Márta 800 milliós sikerdíja, amiért megdolgozott, és a Welt-2000 jogtulajdonosa
.
----- Emlékszik még Tocsik Márta nyolcszáz milliójára?.
www.nyugat.hu/cikk/emlekszik_meg_tocsik_marta_nyolcszaz_milliojara
.
----- Ma aprópénznek tűnik, de épp huszonöt éve megrengette Magyarországot.
www.nyugat.hu/cikk/emlekszik_meg_tocsik_marta_nyolcszaz_milliojara.
=============
.
Mint pl. a Welt-2000 jogtulajdonosa, aki
.
----- Szombaton aláírta, amit soha nem akart, másnap meghalt a pályázati szoftver volt jogtulajdonosa
444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja.
--------------------------
.
Ezzel megszünt az átlagállampolgárok számára is elérhető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amellyel kapcsolatban társadalmi munkában pályázatfigyelői feladatot láttam el!
.
Azt harsogta Farkas koma, hogy """Magyarország kormánya rendkívül sokat áldoz a vidékre"""!!! Miközben Hegedüs Zsuzsa néni a "Minden gyermek lakjon jól" keretében járta a falvakat, malacokat osztogatva!
.
Ehhez a Bigézéshez annyit, hogy pl. a II. világháború után az ország éléskamrája volt a vidék, ahová boltok hiányában a pestiek csereberélni jártak!
.
Jobban tennék a kormányközeliek tisztességesebbjei, hogy ragaszkodnának ahhoz, hogy mindenütt, ahol közpénzt kezelnek legyen belső szervezeti egység annak érdekében, hogy még törvényesítetten se legyen lehetősége a méltóságos nagy/földesuraknak csóriKÁZNI!
.
Rz a nap is acsarkodással kezdődött!
kereső
"Mintegy 36 milliárd forint olyan plusz forráshoz jutott a Bige László tulajdonában álló péti Nitrogénművek Zrt. az elmúlt hét évben, amelyet kifejezetten a magyar gazdatársadalomtól vontak el "m- értsd Csányi, Mészáros, Babis(igen a cseh kormány feje- akié Bábolna).
Ez a 36 milliárd az értékesitett műtrágya értéke. Nem kis üzlet- főleg a KITE(csányi), és Bábolna (babis) , amelyek intrágorként vannak jelen a magyar agrár finanszirozásban. Ha megvan a műtrágya gyártás és piac, akkor az ebből származó haszon IS!! náluk realizálódik.
csak úgy....
hányadik is bige abban a hosszú sorban,akiket a fidesz próbált lejáratni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.