A kormány a gazdaságban és a politikában is mesterségesen teremt keresletet, legyen szó CSOK-ról, stadionokról vagy éppen kampányokról. Erről Erdélyi Zsolt kampányszakember beszélt a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorában – írja az atv.

"Karácsony nem akarta Dobrevet, ezért odadobta Márki-Zaynak az ellenzéket" – állítja a szakember

Erdélyi Zsolt szerint az legenda, hogy „ez a kormány fantasztikuan kommunikál”, hiszen 2010-ben nem választás, hanem nyilvános kivégzés volt Magyarországon, ahol a Fidesznek nem kellett különösebben kommunikálnia, „csak be kellett sétálnia”. 

Ami a kormányzat koronavírus-járvány alatti kommunikációját illeti, Erdélyi Zsolt szerint nem találunk olyan országot, ahol mindenki elégedett lenne a járványkezeléssel.

A magyar kormány ott szeret frontot nyitni, ahol nincs senki, így sok csatát meg tud nyerni képzeletbeli ellenségekkel szemben, legyen szó migránsokról vagy gyermekeken végzett nemváltó műtétekről, miközben azt kommunikálja a magyar közvélemény felé, hogy nem kell együtt rohanni a világgal, szerintük jó a pörkölt, a zsír, nem baj, ha valaki nem tud bekapcsolni egy telefont.

Ugyanakkor nincsen olyan, hogy tökéletes válságkezelés tette hozzá Erdélyi Zsolt.

A Fidesz által az utóbbi időben felépített ügyek közül Jakab Péter botránya is szóba került a beszélgetésben, a Jobbik elnöke Erdélyi szerint sokáig viselkedett úgy, mint a mesebeli legkisebb fiú, és le akarta vágni a sárkány fejét. 

Erdélyi szerint a főpolgármester úr kétszer is nagyon komoly hibát követett el. Egyszer akkor, amikor – ahogy Erdélyi fogalmazott – annyira nem szerette volna, ha Dobrev Klára lesz az ellenzék listavezetője, hogy

inkább odaadta Márki-Zaynak a népet, a teljes ellenzéket.

Másodszor akkor, amikor „iskolás módon” állt neki vitatkozni a kormánnyal, az ellenzék „jogos erkölcsi fölényét teljesen lerombolva”, így egy lövőcsellel el lehetett küldeni és azonnal cáfolni mindent, amit Városháza-ügyben mondott.

A 2022-es választással kapcsolatban Erdélyi Zsolt emlékeztetett rá:

a 106 egyéni választókerületet a Fidesz úgy rajzolta meg, hogy kizárólag országos elérésű, intenzív kampányokkal lehet bármit elérni, hiszen nem lehet egyszerre a békásmegyerieknek, a budakalásziaknak, a pomáziaknak és a szentendreieknek beszélni.

Az ellenzéki pártok számára az előválasztás példátlan nyilvánosságot biztosított, ám a várt katarzis elmaradt. Ennek oka Erdélyi szerint a szakmai alkalmatlanság. A politikai kommunikáció egy szakma, és egy szakmát nem lakógyűlés keretében űzni. Ez nem egy demokratikus szakma, itt valaki vagy döntéseket hoz és vállalja a következményeket, vagy nem mondta Erdélyi Zsolt, aki azt is elmondta:

25 év alatt nem látott olyat, hogy valaki egy futó kampány közepén győzelmi interjúkat kezd adni, mint Gurzó Ákos, aki Márki-Zay Péter előválasztási kampánycsapatát vezette.

Márki-Zay Péter előválasztási győzelmének oka Erdélyi Zsolt szerint, hogy Karácsony Gergely annyira nem szerette volna, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy inkább odadobta a hódmezővásárhelyi polgármesternek a teljes ellenzéki tábort. 

Forrás: atv.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:30
Olyan szépen forintosítottaák a lakossági deviza adósságot,hogy a ner gyerekek jól jártask a szerencsétlenebbje még ma is nyögi,te buta tehén.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:34
Az neked a demokrácia,hogy a kövér nevü náci azt mondja a válsztáskor vagy orbánra szavaz a választó vagy ha nem akkor hazaárúló.Szerinted nincs antiszemitizmus.Így tünt el a szegénység is.Mondás alapján.
Elmész a picsába buta tehén.
koszpeko
@kulabombaafityiszre: Ez egy sötét barom.
Hiàba mondod neki.
Mit tudsz egy olyan hülyével kezdeni, aki szerint a gàzolaj jót tesz a növényeknek.
verőce21
Nagyon is racionális döntés volt Karácsony részéről, hogy nem a Dobrev-féle hegemóniát támogatta választásával. Az csak rosszemlékű kommunista diktatúrát, megtorlásokat hozott a magyaroknak, polgárháborúba, forradalomba való sodródást hozott a nemzetnek.

Egyetlen jó döntése volt ez Karigerinek eddigi életében.
kereső
@verőce21: Ugye nem zavarja a "tisztán látásodat", hogy az előválasztás első fordulóját Dobrev magasan megnyerte még KG előtt is. Inkább az Ő "manipulációja" az ami hajaz a rossz emlékű kommunista diktatúrák csinyeire. "Nekem nem tetszik"!!!- ezért irjuk már fölül a választói akaratot- még azon áron is, hogy én magam cserben hagyom a választóimat. A második fordulóról meg ne is beszéljünk, hiszen a vidék!!! abból vastagon kimaradt- mert nem volt szavazóhely, és nem volt lehetőség.Még igy is, ha a sátras szavazást nézem -ott MZP csak 7 ezer szavazattal verte Dobrevet, és az online szavazatok vitték őt az első helyre. Azt mondja küszöb rádió, hogy a papneveldék diákjai igencsak mozgósitva lettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.