A kormány a gazdaságban és a politikában is mesterségesen teremt keresletet, legyen szó CSOK-ról, stadionokról vagy éppen kampányokról. Erről Erdélyi Zsolt kampányszakember beszélt a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorában – írja az atv.

"Karácsony nem akarta Dobrevet, ezért odadobta Márki-Zaynak az ellenzéket" – állítja a szakember

Erdélyi Zsolt szerint az legenda, hogy „ez a kormány fantasztikuan kommunikál”, hiszen 2010-ben nem választás, hanem nyilvános kivégzés volt Magyarországon, ahol a Fidesznek nem kellett különösebben kommunikálnia, „csak be kellett sétálnia”. 

Ami a kormányzat koronavírus-járvány alatti kommunikációját illeti, Erdélyi Zsolt szerint nem találunk olyan országot, ahol mindenki elégedett lenne a járványkezeléssel.

A magyar kormány ott szeret frontot nyitni, ahol nincs senki, így sok csatát meg tud nyerni képzeletbeli ellenségekkel szemben, legyen szó migránsokról vagy gyermekeken végzett nemváltó műtétekről, miközben azt kommunikálja a magyar közvélemény felé, hogy nem kell együtt rohanni a világgal, szerintük jó a pörkölt, a zsír, nem baj, ha valaki nem tud bekapcsolni egy telefont.

Ugyanakkor nincsen olyan, hogy tökéletes válságkezelés tette hozzá Erdélyi Zsolt.

A Fidesz által az utóbbi időben felépített ügyek közül Jakab Péter botránya is szóba került a beszélgetésben, a Jobbik elnöke Erdélyi szerint sokáig viselkedett úgy, mint a mesebeli legkisebb fiú, és le akarta vágni a sárkány fejét. 

Erdélyi szerint a főpolgármester úr kétszer is nagyon komoly hibát követett el. Egyszer akkor, amikor – ahogy Erdélyi fogalmazott – annyira nem szerette volna, ha Dobrev Klára lesz az ellenzék listavezetője, hogy

inkább odaadta Márki-Zaynak a népet, a teljes ellenzéket.

Másodszor akkor, amikor „iskolás módon” állt neki vitatkozni a kormánnyal, az ellenzék „jogos erkölcsi fölényét teljesen lerombolva”, így egy lövőcsellel el lehetett küldeni és azonnal cáfolni mindent, amit Városháza-ügyben mondott.

A 2022-es választással kapcsolatban Erdélyi Zsolt emlékeztetett rá:

a 106 egyéni választókerületet a Fidesz úgy rajzolta meg, hogy kizárólag országos elérésű, intenzív kampányokkal lehet bármit elérni, hiszen nem lehet egyszerre a békásmegyerieknek, a budakalásziaknak, a pomáziaknak és a szentendreieknek beszélni.

Az ellenzéki pártok számára az előválasztás példátlan nyilvánosságot biztosított, ám a várt katarzis elmaradt. Ennek oka Erdélyi szerint a szakmai alkalmatlanság. A politikai kommunikáció egy szakma, és egy szakmát nem lakógyűlés keretében űzni. Ez nem egy demokratikus szakma, itt valaki vagy döntéseket hoz és vállalja a következményeket, vagy nem mondta Erdélyi Zsolt, aki azt is elmondta:

25 év alatt nem látott olyat, hogy valaki egy futó kampány közepén győzelmi interjúkat kezd adni, mint Gurzó Ákos, aki Márki-Zay Péter előválasztási kampánycsapatát vezette.

Márki-Zay Péter előválasztási győzelmének oka Erdélyi Zsolt szerint, hogy Karácsony Gergely annyira nem szerette volna, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy inkább odadobta a hódmezővásárhelyi polgármesternek a teljes ellenzéki tábort. 

Forrás: atv.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Idétlen MZP Karigeri meg Dobrev is! Jakab és fegyőr se volt jobb, de inkább Jakabot tudtam volna miniszterelnöknek elképzelni!Normális megvalósitható programja egyiknek sincs!
Sámannus
Valóban akinek jobb az érdekérvényesítő képessége az győzött. Ez szerencse is mert az elkövetkező időkben ennek sokkal nagyobb lesz a jelentősége. Az meg hogy segítik egymás valóban szerencsés dolog. Én politológusként ezzel nem gúnyolódnék.
csak úgy....
fideszes szarkeverés a hülyéknek! (van nekik belöle böven)
karma1
Karigeri csak bebizonyitotta, hogy o a puhapocs a csapatban, - es persze, hogy irigyelte Dobrevet, amiert sikeres volt az elovalasztason. Erdelyinek meg abban van igaza, hogy mzp sajto'sa meg a masodik fordulo eredmenykihirdetese elott MAR gyozelemrol zengedezett. Na, ez is csak azt igazolja, hogy mzp-t orban inditotta. karigeri meg olyan sotet, annyira nem ismeri fel az ordogot, hogy siman meghivja akar egy ebedre is.
RonaGyuri
Ez a barom is osztja az észt, ahelyett hogy segítene; egy olyan országban ahol Orbán és Kövér rohadt-komcsizhat és senki sem zavarja el őket a büdösbe az ilyen duma erősen kontraproduktív.
Dr. Proktor
@RonaGyuri: Komcsiznak? Hát perste, valamival csak el kell terelni a figyelmet pályakezdésükről...
justhpeter
Erdélyi Zsoltnak is igaza van és mindenki másnak is, csak közben nem történik semmi. Mert nem tanulták meg, hogy a semminek is ára lesz egyszer.
jesz
hét éve nem a szél fújta Karácsonyt a polgármesteri pozícióba, később a főpolgármesteribe sem...úgy találták a szavazók, ő az emberük...
...botladozik, botladozik, de még nem esett el...
...akkor valamit csak tud? ha mást nem, kapaszkodni.
Gazella
Karácsony eg' kétszinű smutyi kis fasz.. Unszompatikus hering
Peller Anikó
@rokker33: Mert normális megvalósitható programja tán a fidesznek van?

Nekik az a normális, hogy szétlopják az országot és ezt folyattyák amíg van miből. Aztán meg egymást loptyák szét, lásd csigebige, simlicska, vajnáné és egyebekk.
Pálinkás Pál
orbán marad...amit a márki cigány meg a biobuzi lerendez,az megalapozza a csúti újabb négy évét...
Katalina62
@sgl: bocs, de ezt éjjel-nappal mondták! Amit az "istenadta nép" nem akar meghallani, és meglátni, azt nem is fog! Az ellenzék valóban lehetne karakánabb, de az emberek, a nép dönti el, kit és mit akar, és tűr el!
Rizikó
Az ellenzéki vergődésbe bele van kódolva a vereség. Persze, mikor veszíteni fognak, jönnek majd az elméletek csalás, bűncselekmény és minden egyéb már megszokott kommunikációs panel.
Ekkor időszerű lenne minden huhogót bizonyításra kötelezni. Aki nem tudja, azt rágalmazásért elmeszelni. Rendet kellene már tenni és megszüntetni a hazudozást!
ómió
"Frakciózunk", efftársak, "frakciózunk"!?
Sámannus
Egyetlen jó dolog is sokat jelent MZP fellépésével, a kommunikációt a fidesz tetteire terelte. Ami most itt folyik azért visszatetsző mer hibátlanul semmi sem tud megvalósulni. Ez a sok nem túl okos most idetévedt és játssza az eszét lelke rajta.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:01
Te kis szelektív memóriáju nagy marha.Bajnai volt az aki egy év alatt rendett tett,úgy hogy az imf hitel jelentős részét nem használta fel,amiből a zseni matolcsy átváltási manipulációkkal csinált 200 milliárdos nyereséget a jegybanknak,melyet nem fizetett be a tövény szerint a költségvetésbe,hanem saját céljainak megfelelően megcsinálta a hülye alapítványait,amit a mai napig a sajátjaként kezel.Közben varga közepes szintü könyvelő(akire hivatkozol) csak nézett,mint a moziban.
Sámannus
@KisTehen: Államcsődöt a fidesz kommunikált amikor hatalomra került azóta úgy benne vagyunk a retyóba, mert drágább hitelekkel szórják ki az ablakon a pénzt, és az llami vagyint is szétosztották magukközött. A lakosságnak gyakoratilag semmi tartaléka nincs. Közelebb vagyunk a csődhöz mint valaha
Toller Béla
Még sokáig szerepel itt MZP sleppje, tényleg tönkreteszik az együttmúködés minden formáját ! Egy ilyen idegesítő alak, mint ez az erdélyi, miért nem vállalkozik inkább ? Miért nem ő a leggazdagabb fószer Indiában ? Jön itt az ingyen baromságaival ! Karácsony olyan, amilyen, gyakorlatilag nem tényező már, Márky ehhez tart, a legjobb úton haladgat, aki ma bölcs, az hallgat ...mélyen ...és felkészül a választás utáni fizikai harcra !
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:30
Olyan szépen forintosítottaák a lakossági deviza adósságot,hogy a ner gyerekek jól jártask a szerencsétlenebbje még ma is nyögi,te buta tehén.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:34
Az neked a demokrácia,hogy a kövér nevü náci azt mondja a válsztáskor vagy orbánra szavaz a választó vagy ha nem akkor hazaárúló.Szerinted nincs antiszemitizmus.Így tünt el a szegénység is.Mondás alapján.
Elmész a picsába buta tehén.
koszpeko
@kulabombaafityiszre: Ez egy sötét barom.
Hiàba mondod neki.
Mit tudsz egy olyan hülyével kezdeni, aki szerint a gàzolaj jót tesz a növényeknek.
verőce21
Nagyon is racionális döntés volt Karácsony részéről, hogy nem a Dobrev-féle hegemóniát támogatta választásával. Az csak rosszemlékű kommunista diktatúrát, megtorlásokat hozott a magyaroknak, polgárháborúba, forradalomba való sodródást hozott a nemzetnek.

Egyetlen jó döntése volt ez Karigerinek eddigi életében.
kereső
@verőce21: Ugye nem zavarja a "tisztán látásodat", hogy az előválasztás első fordulóját Dobrev magasan megnyerte még KG előtt is. Inkább az Ő "manipulációja" az ami hajaz a rossz emlékű kommunista diktatúrák csinyeire. "Nekem nem tetszik"!!!- ezért irjuk már fölül a választói akaratot- még azon áron is, hogy én magam cserben hagyom a választóimat. A második fordulóról meg ne is beszéljünk, hiszen a vidék!!! abból vastagon kimaradt- mert nem volt szavazóhely, és nem volt lehetőség.Még igy is, ha a sátras szavazást nézem -ott MZP csak 7 ezer szavazattal verte Dobrevet, és az online szavazatok vitték őt az első helyre. Azt mondja küszöb rádió, hogy a papneveldék diákjai igencsak mozgósitva lettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.