Ezúttal nem a koronavirus.gov.hu oldalán osztották meg az országgal a számokat, hanem Orbán Viktor miniszterelnök reggeli szavaiból derült ki, hogy egy nap alatt 6884 új koronavírusos esetet azonosítottak, elhunyt 166 fő a vírus szövődményében – írja a portfólió.hu.

Koronavírus: 6884 az új fertőzött, 573 fő van lélegeztetőgépen, elhunyt 166 beteg
Fotó: koronavirus.gov.hu

Azóta a koronavirus.gov.hu oldalára is felkerültek az adatok.

Az új esetek száma érdemben alacsonyabb az egy héttel korábbinál, múlt pénteken még 10 ezer fő felett volt az új esetek száma, ehhez képest 30%-os visszaesés látható.

A tesztek pozitivitási aránya is csökken, ami kedvező fordulatnak tekinthető.

A lap összehasonlította a mai számokat az előző hullámokkal, úgy gondolják:

akkor azt látjuk, hogy habár ez volt a legnagyobb hullám, ami a napi fertőzötteket illeti, az elmúlt napokban már "beesett" a 3. hullám alá a görbe.

Egy nap alatt 166-an veszítették életüket a koronavírussal összefüggésben, ami 13%-os csökkenés az egy héttel ezelőtti, 191 főhöz képest. A Portfólió szerint az elhunytak számának emelkedő trendje megtört az elmúlt napokban, úgy tűnik, hogy itt a csúcs közelében lehetünk.

A rekordmagas 4. hullám nem okozott rekordhalálozást, ami azt jelenti, hogy az oltottak védelmet kapnak a vakcináknak köszönhetően:

vagyis náluk kevésbé súlyos a lefolyás, mint azoknál, akik nem vették fel az oltást.

6939 főt ápolnak jelenleg kórházban, ez egy nap alatt 180 fős csökkenést jelent. Az elmúlt két hetet figyelembe véve pedig több mint 500 fővel mérséklődött a kórházban kezelt koronavírusos esetek száma.

A lélegeztetettek számát nem közölte a miniszterelnök, később azonban a koronavirus.gov.hu-n megjelent, hogy

573 fő szorul gépi lélegeztetésre, ami 6 fős csökkenés egy nap alatt.

Orbán Viktor elárulta azt is, hogy tegnap 51660 oltást vettek fel, amiből a 3. oltások száma 42453. Ez beleillik az elmúlt időszak trendjébe: az emberek főként a 3. oltást veszik fel, az 1. és a 2. oltások beadási száma nagyon alacsony.

A grafikonok itt tekinthetők meg!

Forrás: portfolio.hu
Címlapkép: koronavirus.gov.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.