Hétfőn pedig az azonnali kérdések és interpellációk lesznek terítéken.

A képviselők interpellációkat, azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel ma az Országgyűlésben.

A parlament kétnapos ülése 13 órakor a közelmúltban elhunyt Csicsay Claudius Iván, korábbi szocialista képviselőre történő emlékezéssel kezdődik, amit napirend előtti felszólalások követnek.

Több mint 30 ügyben szavaznak kedden a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az interpellációkra és azonnali kérdésekre ezután egy-egy óra áll rendelkezésre, majd kérdések hangzanak el 30 percben.

A Ház kedden több mint harminc ügyben tart szavazást.

Bár az MTI nem részletezi az ügyeket, a Parlament honlapján található ügyrend szerint hétfőn többek között a 2022-es minimálbérhez és garantált bérminimumhoz köthetően lesz egy napirend, módosítani fognak egy sor törvényt (büntetőjogi, gazdasági, kulturális és egyéb témájú törvényt), a veszélyhelyzettel összefüggésben is lesz szavazás, az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvényt is reszelgetik kicsit. Lesz szó agrárgazdaságok átadásáról, a migrációról, valamint az MNB, a Kúria és az ügyészség 2020. évről szóló beszámolóját is meghallgatják majd a képviselők.

Forrás: mti.hu, propeller.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Úgy őszintén fogja tudni bárki is a sokadik témánál, hogy mire is voksol? A 133 bátor droidnak majd mondja a frakcióvezető, hogy melyik gombot nyomja, és az automatikusan megnyomja a kért gombot. Így működik manapság a törvényalkotásunk. Meg is látszik a jogszabályokon!
namihami
@Nessy: Eddig se tudták és a csavar minig a sorok közé volt beágyazva. Most se lesz másként. De, ha tudnák, a pár...bocs Pártfegyelem lesz akkor is az irányadó. A fizetés onnan jön.
Nessy
@namihami: Kormányunk imádja a Semjén által éjfél előtt pár perccel benyújtott "saláta torvényeket". Abban remekül el lehet rejteni a medvecsapdákat! Bár a 133 droid a saját halálos ítéletét is megszavazná ebben az esetben, annyira fogalma nincs arról, amire megnyomja parancsszóra az IGEN gombot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.