Járványkezelés,  Városháza-gate és kormányzati lopás – ezek voltak egyebek mellett az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájának legtöbbet emlegetett témái. Orbán Viktor miniszterelnök is több kérdésre válaszolt.

Jakab szerint Orbán eszét elvette a hatalom

Kép: Propeller-grafika

A hvg.hu összeállítása szerint elsőként a Pegasus-ügyről, a megélhetés nehézségeiről és a gazdasági bevándorlókról kérdezte Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktort a Parlamentben. Orbán Viktor válaszát azzal kezdte, hogy boldog Mikulást kívánt, és megjegyezte:

"akikkel ön szövetkezik, azok elvették a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, megvágták a családtámogatási rendszert és devizahitel csapdába csalták a családokat, mi pedig kimentettük őket onnan".

Viszonválaszában Jakab pedig visszakérdezett: "mit csinált ön az elmúlt 11 évben, erre mi a pártközpont válasza?". Annál, hogy "Gyurcsány", találjanak már ki valamilyen kreatívabb választ – javasolta. Aztán mikor megkérdezte, hogy

"Mikor vette el a józan eszét a hatalom?",

az ülésvezető elnök figyelmeztetésben részesítette Jakabot. Orbán Viktor azt válaszolta: "a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, önök az emberek megélhetését veszélyeztető programot hirdetnek".

Az MSZP-s Harangozó Tamás ezután arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem teszik ingyenessé a PCR-teszteket, és emlékeztetett:

"mindeközben milliószámra semmisítenek meg PCR-teszteket".

Orbán válaszában kitért arra: “a PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás segít”. Megjegyezte: “szinte mindenből kell megsemmisítenünk, amikor ekkora tételekkel dolgozunk”, de “mindenből van elegendő, jut mindenkinek”. Viszonválaszában Harangozó megjegyezte: egyetértenek abban, hogy az oltás a legfontosabb, ő is erre biztat mindenkit, de

Harangozó emlékeztette Orbánt, hogy

“az ön országában halnak meg a legtöbben most is ebben a járványban”.

Orbán szerint ez azonban nem igaz, mert "Magyarországnak semmi szégyenkeznivalója nincs".

Évente 13 ezer ember hal meg továbbá a légszennyezettség miatt és az elmúlt 4 télen 940 ember halt meg a hideg miatt – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint eközben “Felcsút kicsicsázására van idő, kizárólag a hazugsággal és lopással vannak elfoglalva”. Az ülésvezető elnök Tordait is figyelmeztette, majd Orbán azzal kezdte: “az egészségügy nincs szétverve", bár “önök uszítnak és izgatnak”, és nem támogatják a kormány erőfeszítéseit. Viszonválaszában Tordai Bence megjegyezte: “a kormány egy csődtömeg”. Feltette ismét a kérdést: “Orbán úr, összeszedi-e magát, hajlandó-e a magyar emberek életéért is tenni valamit?"

A miniszterelnök úgy válaszolt: a szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőtt, “ami pedig a lopás kérdését illeti, zavarja önöket, hogy kiderült: el akarják adni a Városházát, és egy volt miniszterelnököt sikerült szerződtetni ingatlanügynöknek, úgyhogy

remélem sose fognak kormányra kerülni, mert akkor még a Parlamentet is eladnák.”

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Propeller-grafika

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán, Te nagyon hülye, Te az országot adod el, de ezt nem úszod meg, Isten minket úgy segéljen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Ezt kizárhatjuk,hiszen egyedül uralkodik az ország felett(sarcolva az EU-t),- mindig izzítva őket egymás ellen,
hogy aztán mindenkit kifoszthasson épp az aznapi kedvére,s ez hasson mindenkinek természetesen?
justhpeter
Orbán világéletében egy primitív gazember volt. Miért várnánk tőle mást ?
Gauntlet
Azon kívül hogy ezt kimondta, történt bármi is?
A városháza ügyével ne jöjjenek mert az ők csinálták, titkosszolgálati eszközökkel, külföldi segítséggel; mellesleg már Tarlós is elakarta adni !
RonaGyuri
ami sohasem volt, azt nem lehet elveszíteni! =))
tudode
Ami azt illeti, az egyeduralkodó 33 év alatt nem tanulta meg azt, hogy ezen a szinten a kimondott szónak/nyilatkozatnak értéke lenne, ha képes lenne betartani, pl. -- többek között ---, amelyet kijelentése még az EP-ben is a Sargentini jelentés vita során röhej tárgya lett:
.
---- Orbán: Mi sose vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk 20180911
www.youtube.com/watch?v=9ee8yqbEbJY
----------------
.
Háttérben meghallgatva a mai plenáris ülést, amelynek nem volt a szó szoros értelmében vett "napirendje", de volt napirend előtti előtti, majd az egyeduralkodó "azonnali kérdések órája, majd napirend utáni lehetőségük:a képviselőknek!
.
Ahhoz képest, hogy 12 év alatt felső iskolára érett lesz egy gyermek, az egyeduralkodó a mai azonnali órájában is visszamutogatással, szakmaiatlansággal bebizonyította, hogy "csak" elemi fokon képes, sportszerűtlen válaszadásra, Haonlóan ahhoz, amikor azt mondta, hogy
.
----- Ne figyeljenek oda arra, amit mondok!
www.youtube.com/watch?v=eEgScourDak
---------------------
.
Mai plenáris ülésen önkritikusan:
.
----- Orbán: „Nem vagyok hozzászokva az olyan kérdésekhez, amikben nem neveznek gyengeelméjűnek”
www.youtube.com/watch?v=Penm0WVSqGE
.
"""Orbán Viktor 2021-es utolsó szócsatája a parlamentben: maffiázás, elmebetegezés, tolvajozás, halálozás, infláció és az eladásra váró országház.""".
-----------------------
.
Mai nap is kiállírotta magáról az egyeduralkodó saját bizonyítványát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.