A gyanú szerint az albán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

Egy személyiségtolvaj albánt hallgatott ki gyanúsítottként a BRFK

Fotó: pixabay.com

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még a 2017. évben indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – írják a rendőrség honlapján.

A nyomozás megállapította, hogy egy 29 éves albán állampolgár 2016. február 23-án ment be a XX. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar állampolgár adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő albán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a férfit az észak-macedón hatóságok elfogták és 2021. december 9-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 29 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.