Balázs Péter szerint a miniszterelnök régi érvelése, hogy a magyaroknak minden jár, így az uniós pénzek és a helyreállítási alap egy része is. Azonban abba az irányba megy az unió, hogy talán nem kell mindenhez teljes konszenzus, esetleg elég a feles vagy kétharmados szavazati arány, és efelé hajlik az új német kormány is.

"Átlépnek Orbánon, és mennek tovább" – meglepő a volt külügyminiszter véleménye a kormányról
Kép: YouTube

Orbán Viktor kedden évzáró Kormányinfót tartott, ahol többek között arról beszélt:

az EU-nak nincs jogalapja arra, hogy megtagadja a helyreállítási alapban való részvételt Magyarországtól vagy más tagállamtól, ez ugyanis egy hitel része, mit minden tagállam nevében vesz fel az Európai Unió.

Szerinte az Európai Bizottság politikai játszmát játszik, amivel a magyar ellenzéket támogatják, és a kormányt támadják.

Balázs Péter volt külügyminiszter az ATV Start című műsorában azt mondta:

nincs újdonság abban, amit a miniszterelnök mond, ez ugyanis egy régi érvelése, hogy nekünk minden jár, az uniós pénzekre is azt szokta mondani, hogy azért jár nekünk , mert tagok vagyunk.

Nincs semmilyen feltétel, amit elfogadna, és ezt terjesztette ki a helyreállítási alapra – pontosan egy éve annak, hogy ő is megszavazta azt a feltételrendszert, ami bevezettek az unióban, hogy az uniós pénzek nyomon követése, átláthatósága feltételekhez köthető, részben jogállamisági feltételekhez – tette hozzá Balázs Péter.

Korábban a magyar és a lengyel kormány a feltételek miatt vétóval fenyegetőzött. A német elnökség akkor tárgyalt a lengyel kormánnyal, ők megegyeztek, és Orbán Viktor egyedül maradt. Csak azt lehet látni, hogy két állam állt akkor is 25-tel szemben, és ma se sokkal másabb a helyzet, mert vannak hangok, amelyek az uniós jogrendet bírálják, de ezek nem alkotnak egységfrontot – fejtette ki a volt külügyminiszter.

Balázs Péter úgy látja, hogy az Európai Unió abba az irányba megy, hogy nem feltétlenül kell mindenhez teljes konszenzus, esetleg elég a feles vagy kétharmados szavazati arány, és efelé hajlik az új német kormány is.

A volt külügyminiszter szerint Orbán beárazza már az esetleges vereségét is, mert bár senki nem tudja a magyar választók kezéből elvenni a tollat, de vannak "sunyi módszerek", amik inkább keletről szoktak jönni, mint a hamis hírek terjesztése, vagy egyéb beavatkozások a választásokba.

De arra vigyázni kell, az ellenzéknek is egy kihívás, hogy mindenhol legyenek szavazatszámlálók, tisztán kell lebonyolítani

- hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint Brüsszel pártpolitikai játszmát játszik a helyreállítási pénzek kapcsán

Forrás: atv.hu 
Címlapkép: YouTube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

K-2SO
Meg kell szüntetni, hogy mindenki egyetértsen (hülye kekec gecik kizárva).
Elég a minősített többség!

No EU bővítés a Balkánnal !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
@durbincs: aranyom...te nagyon érted a csíziót...azt mond meg lécci, ki az az unijó, aki úgy dönt, hogy átlép Orbánon? Na? Erre mit lépsz? Ne gyere bányával, csilletöcsköléssel, ötvenes íkúval, hanem azt mond meg okosan, ki a fasz dönt brüsszelben a mi sorsunkról? Mert azt te is tudod, hogy nem Orbán sorsáról döntenek...hanem a miénkről...

Na?
jesz
..."Orbán Viktor szerint Brüsszel pártpolitikai játszmát játszik"...

Csak az érdekel, ki a kurvaanyja az a brüsszel, aki pártpolitikai játszmát játszik, miközben a farkamat szorongatja? Hogy szarna sünt valamennyi játékos..
K-2SO
Meg kell szüntetni, hogy mindenki egyetértsen (hülye kekec gecik kizárva).
Elég a minősített többség!

No EU bővítés a Balkánnal !!!
ómió
Ez a Balázs efftárs már az uniós alapszerződést is "végképp eltörölné"? Nem elég neki, ha csak a múlttal "próbálkozik"?
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:05 ♦ Az utolsó két orosz katona is elhagyja az országot…. erre várunk már tíz éve
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/108155781_895520550927853_5917913410367845071_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8UY4SvprejUAX8vaU6x&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_S8QuG2RyiEHpeDMA3e1MZU-LsuHv7FIHcn-ELp5B4Gg&oe=61E89917
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/257922111_629993351698722_4856874097679062442_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=qVF3_V0zSq8AX_i5qX0&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9a5d7fWo3HZfzhZABxTjYOLM2353fad5OPFi0Pu9eD6g&oe=61C8ECD6
Gulyás Mindenki befizet a kasszába és valami vissza kell kapnia. Ez nem ajándék. Nem tartozunk köszönettel az Uniós pénzekért. Gulyásnak ez a természetes.. Befizetünk egy kicsit, visszakapjuk kb a hatszorosát, ez a világ legtermészetesebb dolga, még köszönet sem jár érte. Ő ehhez van szokva. Szerinte mindenki azért él, hogy a magyar kormány kedvébe járjon. Ez a kötelessége mindenkinek. Mindenki azért létezik, hogy a magyar kormány szolgálatába álljon, legyen az egy egyszerű állampolgár vagy egy uniós ország, létünk fontos célja, hogy minél több pénz felett rendelkezhessen a kormány. Gergő drágám, ez csak a te beteg agyadban van így. Ha az uniós politikusok többsége olyan pitiáner lenne mint te és a potrohos aki csak a saját hasznát lesi állandóan, akkor nem csordulna egy fillér sem az Unióból.
Gazella
@Eladott Ország: omijojijo az roman roma.
Masik varom, hogy vegre eltunjenek a kozeletbol de vagxon elkobozassal.
Harmadik gulyas buzi nem tud szamolni
Gyurka80
Na megszólalt az őskomcsi exkülügyes besúgó, azt hiszi valakit is érdekel a véleménye.
ómió
@Eladott Ország: Ti vártatok az oroszok távozására? Ne röhögtess! Hiszen Kádár efftársatok hívta be őket! Netán már ezt is a "Zorbánra" kell hazudnotok? Amúgy, megint rád tört a bolSSi hazudozhatnék? Amit mi az általatok csontig nyalt seggű Uniótól kapunk, az töredéke annak, amit az ő multijaik innét profitként odautalnak! Ezt, bolsijózsi, az uniós csatlakozási szerződés már előre figyelembe vette, amiért a "keletiek" számára felzárkóztatási támogatások folyósítását tartalmazza! Tudod, mert a "magasabbrendű társadalmatok" (1945-1990.) "csupán" 50 év lemaradást "vívott ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus" mögött! Na, innét hazudozzál tovább!
Sámannus
Erdélyben is legyen szavazatszámlálónk! Aki nyomon követi a szavazatok útját.
Gyurka80
@Sámannus: Látom nem tudod, hogy EGY embert juttathatnak be a parlamentbe!
Emmersson71
@ómió: Kádár Orbánnak inkább volt elvtársa, mint nekem :) Én nem voltam ugyanis KISZ tag!
kulabombaafityiszre
Pontosabban orbánon átlépnek,mint a kutyaszaron és mennek tovább.
ómió
@Emmersson71: Már azt is lehazudnád magadról, hogy az efftársaknak csápolsz? Tudod: azoknak, akik "oly elmélyülten" szokták "szent bolsi zsoltárukat", az Internacionálét máig is énekelgetni! Itt most nem az esetleges 40 évvel ezelőtti kisz tagság a mérce, hanem pl. ez! Eszerint pedig most te vagy Kádárnak efftársa és nem az Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.