Ezzel a kérdéssel osztotta meg Karácsony Gergely közösségi oldalán a Telex egyik cikkét, amelyben arról írnak, hogy levélben válaszolt Berki Zsolt ingatlanos tanácsadó a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi vizsgálóbizottságnak az ügyben játszott szerepéről. 

Karácsony: "Meddig lehet döglött lovon lovagolni, Tóni?"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden bejelentette az Anonymus-maszkos alak, hogy elküldi a rendőrségnek a Városháza tervezett eladásáról szóló vágatlan felvételeket.

Láng Zsolt egy korábbi sajtótájékoztatón közölte:

egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt., a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát.

Láng elmondása szerint az ügyben érintett Berki Zsolt ingatlanközvetítő tízszázalékos tiszteletdíjat kért az ügylet lebonyolításáért, a szokatlanul magas jutalékot pedig azzal indokolta, hogy abból magasabb körök is részesülnek a fővárosnál.

A vizsgálóbizottság december 20-ai ülésén kiderült, hogy a meg nem nevezett ingatlanfejlesztő Bodnár Dezső ingatlanos tanácsadó,

aki szóban is megerősítette mindazt, amit még névtelenként a felolvasott levelében leírt.

A levélben foglaltak egyébként szinte teljes egészében ismertek voltak az úgynevezett Anonymous-maszkos szivárogtató videóban elhangzottakból. Berki Zsolt részben erre reagálva írta meg levelét a bizottságnak, amit a fővárosi önkormányzattól kért ki a lap.

A levél szerint a Láng Zsolt által felolvasott levél állításai „minden valóságalapot nélkülöző erőltetett, aljas koholmányok”.

Berki továbbá kéri Láng Zsoltot, hogy adja át üzenetét az állítólagos befektetőnek, miszerint „amekkora összeget reálisnak tart vagy reálisnak gondol a tanácsadói díj megfizetésére, azt adomány jogcímén juttassa el a Fóti Gyermekváros és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére”.

Mint Berki folytatja, ha ezt a befektető megteszi, abban az esetben nem volt blöff a Láng Zsolt által felolvasott levél.

Eszerint a bizottsági elnök összes további, az ügy részleteire vonatkozó kérdésére Berkinek az a válasza, hogy mivel a rendőrség nyomozást rendelt el, a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módjában nyilatkozni.

Soproni Tamás kérdéseire, miszerint kiket ismer, Berki így válaszol:

Tarlós István volt főpolgármestert nem ismeri.

Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettest ismeri, 2016-ban vagy 2017-ben ismerte meg. Ha jól emlékszik, Csomós Miklós volt Fidesz frakcióigazgató által. Csomós Miklós urat tisztességes, becsületes embernek ismerte meg. Bagdy Gábor urat tisztességes, becsületes embernek ismerte meg, és annak is tartja.

Barts J. Balázst, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatóját, ha jól emlékszik, 2017-ben ismerte meg. Őt is becsületes, tisztességes embernek tartja.

Karácsony Gergely főpolgármestert nem ismeri.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest nem ismeri.

További részletek a itt olvashatóak.

Forrás: Facebook, Telex.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Lipsik a Parlamentet is eladnák, ha hatalomra kerülnének...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Lipsik a Parlamentet is eladnák, ha hatalomra kerülnének...! :)
surdilloFUJT
@Pegero: @verőce21: két idióta agyhugyköves napi hülye!!!Amennyiben az agybajotoktól nőni tudnátok,már ülve nyalnátok a holdat,nemcsak orbán alsófelét,baromállat fidesscsicskák!!!
BALKÁNI HAMLET
@verőce21: Ááááááááááááááááááááááá!
Józsipapa
láng észnélküli zsóti keveri folyamatosan a fekáliát...nem nyugszik sza..házi
ómió
Csak nem "városháza-sale stop"-ot hírdettél, Mutyigeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.