Ezért ússzák meg a beszolgáltatást a magyar áruházláncok. 

A múlt héten döntött az Országgyűlés az élelmiszerláncokat szabályozó törvény módosításáról, az úgynevezett beszolgáltatási törvényről. Ennek értelmében jövő februártól az évi nettó 100 milliárd forintot meghaladó árbevételű cégeknek fel kell ajánlaniuk a lejárathoz közeli élelmiszereket az állam számára, hogy szétosszák azokat.

Az érintett körbe elsősorban külföldi hálózatok, vagyis az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny Market, a Spar és a Tesco tartoznak, míg a magyar tulajdonú láncok – azaz a CBA, a Reál és a Coop – mentesülnek a kötelezettség alól. A Napi.hu kíváncsi volt, hogyan lehetséges ez, ezért a magyar kereskedőkhöz fordult. A CBA és a Reál hálózatát tömörítő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára, Neubauer Katalin azt állította, hogy

a törvényjavaslat előkészítésébe őket nem vonták be, sőt nem is tudták, hogy készül ilyen szabály.

Azt is mondta, a kormány valószínűleg a túlzott adminisztratív terhek miatt húzta meg a felső sávhatárt, hogy a kisebb vállalatokat mentesítse. Szerinte ugyanis a hazai kereskedőcégeknél nincs kiépítve olyan vállalatirányítási rendszer, amely képes lenne polcon lévő élelmiszerek adatainak informatikai nyilvántartására. A multiknál ezzel szemben gombnyomással kideríthető, hogy mikor jár le egy, a polcra kirakott áru – írta meg a Napi.hu.

Forrás: napi.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na, lám! Multiéknál "mindenre fussa"!
nyuggerpasi
Ki érti ezt az agyament intézkedést? A magyarnak mondott boltok a legdrágábbak. A pórnép a "büntetett"üzletekbe szerzi be a betevőt,mert olcsóbban és jobb minőséget kap a kevéske pénzéért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.