A folytatásban sem várható nagyon más, csütörtökön újabb csapadékzóna érkezik az ország fölé.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, inkább csak kisebb körzetekben válhat átmenetileg szakadozottá a felhőzet. A csapadék a Dél-Dunántúlra, illetve a délkeleti határra szorul vissza, és már mindenütt eső lesz a jellemző. Északnyugat felől a délelőtti óráktól ismét elered az eső, ám az ország északkeleti harmadát várhatóan nem érinti a csapadék, azonban a ködös tájakon ott is előfordulhat szitálás, esetleg ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de a nyugati határnál ennél egy-két fokkal enyhébb idő is lehet. Késő este -3 és +5 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Esővel és köddel indul a szerda

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel általában erősen felhős vagy borult, párás, illetve ködös lesz az idő. Azonban elsősorban a Duna-Tisza közén lehetnek nagyobb területen szakadozások a felhőzetben. Késő estig a délkeleti határnál, valamint a Dunántúlon egy összeáramlási vonal mentén még lehet eső, majd átmenetileg mindenütt megszűnik, azonban a ködös részeken szitálás, a fagypont alatti területeken ónos szitálás előfordulhat. Csütörtök hajnalban, illetve reggel a nyugati megyékben újfent egyre többfelé elered az eső. A légmozgás többnyire gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de az északkeleti, hóval fedett határ menti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozásokra számíthatunk. A Dunától keletre eleinte szórványosan szitálás, ónos szitálás, hószállingózás valószínű, ugyanakkor nyugat felől összefüggőbb eső-zóna érkezik, amely kelet felé halad, így este Szabolcs környékén is eső válthatja fel a vegyes halmazállapotú csapadékot. Délután nyugati irányból újabb frontális eső-sáv is érkezhet, kelet felé mozogva. A déli, délnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A csúcsérték 0 és +9 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.