Dr. Wladár Sándor teljesen megdöbbent és vizsgálatot indít a nyilatkozat nyomán.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke is reagált a Szilágyi Liliána-ügyre Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Úszó Szövetség elnöke csütörtökön reagált az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes Szilágyi Liliána nyilatkozatára, miszerint édesapja kiskora óta bántalmazta őt mind lelkileg, mind testileg, mind szexuálisan. Wladár ezek alapján haladéktalanul elrendelte, hogy a MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága indítson vizsgálatot – írja a 24.hu.

A két testület feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni, hogy a jelenleg a Stamina SK-t irányító dr. Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a MÚSZ etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát.

Ahogy megválasztásom óta többször is leszögeztem: bántalmazásnak nincs helye az uszodában

– mondta Wladár Sándor a szövetség közleménye szerint. Hozzátette, hogy a lehető legalaposabban kívánja kivizsgáltatni az ügyet, hogy felelős döntés születhessen. 

Az első reakcióm a megdöbbenés volt egyébként, a következő pedig az elszántságom újbóli megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz

– vallja Wladár. Mindez pedig az utóbbi időszakban kirobbant Turi-botrány kapcsán most fontosabb, mint valaha.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a teljesen megdöbbent"-en kívül ebből sem lesz semmi...

Ugyanis Liliána apja harciasan támad, szerinte a lánya hazudik, feljelentést tesz ellene.

Nagy összegben fogadnék, hogy a garázda, zaklató apának adnak igazat, az úszó lányt fogják elitélni...persze előtte jól meghurcolják...

Hol vannak a nőket védő szervezetek?..mert nem csak Liliána van veszélyben, de a huga, sőt az anyja is...egy elmebeteg tartja őket rettegésben?
Emmersson71
@jesz: Igyekszem pártatlan lenni, pláne úgy, hogy kevés az infó. De amikor helyből elítélnek valakit, mert vád érte, akkor csak felteszem a kérdést: Honnan tudod, ki mond igazat?

Vajon miért az apával él a 18 éves Gerda - aki mellesleg valami gyönyörű lány! -, vajon miért nem olvasni a húga nyilatkozatát, amely nővére mellett áll ki? De még az anya sem szólalt meg...

Várjunk még!
lampa laz
Azért az mindent elmond az apáról, h az origónak küldte el a nyílt levélét..., h a szilágyi név helyett az anyja nevét vegye fel. És igen, előbb fogják Liliánát beidézni az apja feljelentése kapcsán, mint az apát a lánya feljelentése miatt. A civil szervezeteket az orbán kormány tönkretette, csak nagyon kevés van akik még így, úgy képesek a feladataikat ellátni, mivel anyagi támogatást vagy egyáltalán nem vagy minimálisat kapnak a működésükhöz. Ez az ügy is arra mutat rá, h nagy szükség lenne rájuk.
Arra nem is akarok gondolni, h az anyja ne állna ki a lányáért, ha arra sor kerül. Biztos meg van az oka annak is, h ő még hallgat. Liliána elmondta, h fizikai, lelki terror és fenyegetettség alatt tartja szilágyi a családját.
jesz
@Emmersson71: a nejem pont ezt mondja...persze ő abban különbözik tőlem, hogy nem látott riportot, képeket az úszónőről...

Most néztem az egyik hiradót, melyben Wladár azt nyilatkozza, hogy nem látta az ATV-s riportot...
Igen, első hallásra jó kifogás, de hihetetlen...egy ilyen fontos ember nem látta akár felvételről, mielőtt nyilatkozik?
jesz
@Emmersson71: most jelent meg Szilágyi Gerda nyílt levele, melyben mindent cáfol, apja egy szent...már csak a levél írója kétséges.
Emmersson71
@jesz: Nem hinném, hogy szent. Ahhoz, hogy valaki ne legyen bűnös az ellene felhozott vádakban, még lehet egyesek számára ellenszenves ember is. Nem kell ide irónia, kap az az ember már hideget-meleget - nem kizárt, hogy joggal, csak egy kicsit korán, bizonyítékok nélkül.
Még várom anyu reakcióját ebben az írásos pingpongban :)

Azt hangyányit érdekesnek találom, hogy az egyik leány vádja a többség számára tényként elfogadott, míg a testvér levele kétséges...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.