Ahogy arról korábban beszámoltunk, December 27-én 47 éves korában elhunyt Damu Roland. Most a Blikk írt arról, hogy tudomásuk szerint a színész halála után sokmilliós tartozást hagyott hátra, nehéz helyzetbe hozva ezzel ötéves kislányát, Maját és a kislány édesanyját, Edinát, aki papíron még a felesége volt a színész halálakor.

Nehéz helyzetbe hozta családját Damu Roland? Súlyos adósságot hagyhatott rájuk
Fotó: RTL Klub

Élete utolsó időszakában komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott. A lap azt állítja, hogy egy közismert színész árulta el nekik nemrég, hogy Damu hat számjegyű összeggel tartozott neki, amit nem is látott viszont.

Még évekkel ezelőtt kért kölcsön százezer forintot, de sosem tudta megadni. Nem csak nekem tartozott, úgy tudom, többektől kért kisebb-nagyobb summát. Persze, a neki adott pénzt már nem tudom senkin számonkérni, elengedtem, lemondtam róla. Isten nyugosztalja Rolandot!

- mondta a kolléga.

Korábban Damu ismerősei a Borsonline szerint azt nyilatkozták:

Roland éveken át kölcsönökből tartotta el magát, de az ismerősök szerint a mai napig nem rendezte feléjük a tartozásait.

A Blikk azt írja, a színész évek óta nem fizetett gyerektartást sem, négy év alatt kétmilliós tartozást halmozva fel. A lap egy családtagtól úgy tudja, Damu nem rendelkezett értékes ingóságokkal, a hagyatéki tárgyalásra ugyan még nem került sor, de szinte biztos, hogy csak adósságot hagyott maga után.

A Blikk ügyvédhez fordult a kérdéssel kapcsolatban:

Kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért. Ráadásul a feleség csak akkor örököl, ha az életközösség fennáll, ellenkező esetben a gyerekekre száll az örökség. Ha a hagyaték csak tartozásból áll, az örökös visszautasíthatja, ebben az esetben az államra száll a tartozás, amely azonban szintén csak a hagyaték értékéig felel érte, vagyis nem lesz behajtható – tudtuk meg a család- és örökségi jogra specializálódott jogásztól.

A Blikk azt írja, Edinának és lányának már semmi esélyük, hogy a kétmilliós gyerektartás összegét, amiért korábban még bírósági pert is indítottak, egyszer megkapják.

A lapnak Edina testvére, Katalin - aki egyben Maja gyámja is – azt mondta:

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hisz tartottunk tőle, hogy tetemes adósságot kell majd kifizetnünk annak ellenére, hogy Majácska sosem látott egy forintot sem az apjától. De sír azért, mert abban reménykedtünk, hogy a jogos követelésünket az állam érvényesíti, és legalább valamit látunk abból az összegből, amivel Roland a lányának tartozott 

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: RTL Klub

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Olvasva a cikket, kétdezem: miért is hozta nehéz helyzetbe Damu a családját?
ESCOBAR
@Baker: Sajnos az adósság örökölhető!

"...ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott... "

Nem ez, hanem, amit előtte ír.
Emmersson71
@ESCOBAR: "Kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért."

Ha az a nehéz helyzet, hogy nem örökölnek, akkor azt hiszem, sokan cserélnének velük!
ESCOBAR
@Emmersson71: Akkor te a Kánaánban élsz! :-)
jesz
nem csak a nagy vagyon, hanem a nagy adósság is örökölhető..ismerek néhány családot, ahol a nagypapa halála után óriási volt a pofáraesés...jöttek a több milliós tartozást behajtani...Damuéknál is fizetnie kell valakinek..

(mint ahogy ESCOBAR írja.)
Emmersson71
@jesz: "Kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért."

JOGILAG!
Hogy megjelenik az ajtóban 3 kopasz és átíratják a kocsidat a nevükre, az más kérdés...
szaboria1
Vagyona nem volt akik meg kölcsönt adtak neki sokan már leis mondtak róla. A BULVÁR ALPOK csak a csámcsogáshoz értenek. Nem ismerik a közmondást. Halottról jót vagy semmit sem mondunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.