Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a koronavírus omikron-variánsa jóval nagyobb eséllyel a torkot fertőzi meg, nem pedig a tüdőt, és ez magyarázhatja, hogy ez a variáns miért terjed sokkal hatékonyabban, de egyben azt is, hogy miért lehet kevésbé halálos, mint a korábbi törzsek.

Valószínű, hogy az omikron kevésbe halálos variáns

Fotó: pixabay.com

A Guardian hat friss nemzetközi kutatás alapján ír arról, hogy az omikron a jelek szerint kevésbé támadja meg a fertőzöttek tüdejét, mint a delta, illetve a korábbi variánsok.

Ezek mind elég új kutatások, nem estek át még peer review ellenőrzésen, de eredményeik egymástól függetlenül mutattak ugyanabba az irányba. Az University College London virológusa, Deenan Pillay arról beszélt a lapnak, hogy az omikron abban különbözik a korábbi variánsoktól, hogy más típusú sejteket támad meg, és ezek a sejtek a felső légutakban, azaz a torokban vannak. Emiatt több sejtet tud megfertőzni, és könnyebben is terjedhet, ugyanakkor kevésbé veszélyes az emberi egészségre, mint a tüdőt támadó variánsok.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Úgy legyen, csak nehogy aztán ebből az "enyhe légúti fertőzésből" még nagyobb járvány legyen, és orrfolyás és dugulás nélkül elveszítse a páciens hosszú hónapokra a szaglását, netalán a szívére menjen később, vagy bármi másra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: te kis buzeráns..nehéz éjszakád volt a kék osztrigába?..qrva a te anyád, aki világra sz@rt, kisbuzi...a teféle férgeket el kell taposni,pondró..
Clavigo
Orbán elvtárs mindenkit meg gyógyít...,,,,ahogy eddig is.. Az a 40 ezer halott ,,eddig " csak bagatel volt...
Rockxy
"Valószínű, hogy az omikron..."
ez ma a tudományos bizonyosság.
Clavigo
Szeribntem az Orbán nevű variáns ,,,halálosabb mindegyiknél...
division
@Rockxy: Hát még a ti nátha elméletetek milyen tudományos, miközben egészen más a helyzet, csak nem akarjátok látni mi a különbség.
Baker
Nincsen is a vírus, mert nem láttam a vírust!
Atom sincsen, a Föld pedig lapos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.