A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből. Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett. Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány, Bajnai korszakban az átlagbér volt. Kiemelte, a minimálbér emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért. A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett - jelentette ki az államtitkár. "Védjük meg a magyar embereket és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért" - fogalmazott.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
2008:
üzemanyag 250,-
euro 250,-
árakról nem beszélve. Meg az átlagbér fogalmának semmitmondó, hazug, megtévesztő voltáról.

,,A normál áfa-kulcs például 25%-ról 27%-ra nő, amellyel egyszerre két rekordot is felállít a kormány: amellett, hogy jelen ismereteink szerint ez lesz a legmagasabb áfa-kulcs az Európai Unióban, az alábbi táblázat arra is rámutat: nem volt még ilyen magas normál áfa-kulcs a rendszerváltás óta Magyarországon.
Nessy
Sőt 1980-hoz képest mennyivel nőtt!
Klubtag
"Védjük meg a magyar embereket és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért"
Mert ugyebár minél magasabb a minimálbér annál később kell megtanulnia a birkatürelmű munkavállalónak, hogy a kollektív érdekérvényesítés formáját nem helyettesítheti a kiscsoportos, vagy egyéni megalkuvás árán elfogadott bányabéka perspektíva. Eddig sem érte el a minimálbér egy átlagos család (2 felnőtt + 2 gyerek) egy főre eső létminimumát, pláne, ha mindketten minimálbéresek. Ezért lett - többek között - eltörölve a létminimum-számítás is. Egyébként jellemzően megint megy a hülyítés, a szándékos torzítás.A téma még kiérlelés alatt áll - az egyik fő irányzat szerint a mindenkori EU-s átlagos minimál bruttó keresetre legyen joguk a magyar dolgozóknak is. Ezt csak a funkcionális analfabéták fordíthatják úgy le orbán-nyelvre, miszerint a baloldal el akarná törölni a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.